Mek Meklang (©AFP)
Mek Meklang (©AFP)

Zvezda je rođena! Ima 188 centimetra i maksimalne ocene u zakucavanjima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 05:04

Mek Meklang do pre neki dan igrao razvojnu ligu, a u Solt Lejk Sitiju impresionirao publiku i žiri svojim zakucavanjima

Već godinama, od leta 2021, 24-godišnji Mek Meklang pokušava da se domogne standardne uloge u NBA ligi, a čini se da je večeras kupio sebi ulaznicu za veliku scenu. Imao je momak iz Tenesija kratkoročne ugovore sa Čikago Bulsima i Los Anđeles Lejkersima, da bi pre nekoliko dana Filadelfija ponudila dvosmernu saradnju njegovim Delaver Blu Koutsima, ekipi iz Razvojne lige. S obzirom na to da je Meklang briljirao u noćašnjem takmičenju u zakucavanjima na Ol-star vikendu u Solt Lejk Sitiju, verovatno ćemo ovog momka neko vreme gledati u dresu Seventisiksersa. Ako ništa drugo, onda zbog komercijalnih razloga.

Sa svojih 188 centimetara visine Mek Meklang je uspeo da počisti konkurenciju u sastavu Kej Džejm Martin (Hjuston), Trej Marfi Treći (Nju Orleans), Džeriko Sims (Njujork). Čak 15 centimetra viši Marfi u finalu je bio poput statiste, i sam zapanjen odrazom i idejom rivala.

Izabrane vesti

Koliko je Meklang bio dominantan potvrđuju ocene žirija koji su činili nekadašnji asovi NBA lige Karl Meloun, Dominik Vilkins, Džamal Kroford, Herold Majner i Liza Lesli, prva žena koja je svojevremeno zakucala u utakmici WNBA. Upravo je ona pokvarila perfektan učinak novog šampiona, pošto mu prilikom drugog nastupa u prvoj rundi jedina nije dala maksimalnih 10 bodova, pa je Meklang u finale otišao sa 99,8. Ali, tamo je nastavio gde je stao i izborio se za svih 100.

Sva četiri zakucavanja tokom takmičenja uspeo je da realizuje iz prve, a već na predstavljanju podigao je publiku na noge. Namera da preskoči dva momka jednog drugom na ramenima delovala je preambiciozno, ali ne samo da je uspeo u tome, već je i stigao da prisloni loptu na tablu pre nego što ju je porvukao kroz obruč.

Imao je i Trej Marfi odlične poteze, ipak, nedovoljne da bi parirao novoj zvezdi NBA lige. Bar na neko vreme, jer jedno je takmičenje u zakucavanjima, a drugo utakmica. Na Meklangu je sada da pokaže da pored sjajnog odraza poseduje i druge kvalitete.



tagovi

NBA ligaNBA Ol star vikendnba ol star

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara