Zvezda može više iz benča

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.04.18. | 09:56

Klupa Zvezde bila je fenomenalna protiv Mornara. Već do poluvremena upisalo se devet igrača

Crvena zvezda ima na raspolaganju 14 igrača. Nemanja Dangubić je duže odsutan, Pero Antić neizvestan za finalnu seriju protiv Budućnosti, što listu svodi na 12 imena. Od preostalih, Marko Kešelj nije ulazio u igru u majstorici polufinala, kao ni Nikola Jovanović, što znači da je Dušan Alimpijević mogao da računa ozbiljno tek na deset igrača.

Od njih su čak devetorica pogađala. I to - obratite pažnju - već do kraja prvog poluvremena majstorice polufinala ABA lige protiv Mornara!

Izabrane vesti

Samo Branko Lazić nije uspeo da pogodi od igrača koji su kročili na perket (dva pokušaja), ali je uprkos tome zavredeo pohvale trenera. Doprinos ostalih nikako zanemarljiv. Najmanje je dao Dilan Enis (tri), po šest su ubacili Dejan Davidovac i Stefan Janković, sedam Milko Bjelica, osam Džejms Feldin, dok su ostali bili dvocifreni. Najviše je ubacio Ognjen Dobrić (19), potom Tejlor Ročesti (18), Alen Omić (11) i Matijas Lesor (10).

Kod Mornara četvorica nisu imala nikakav doprinos, Pavić je dao dva poena, a najveći teret je preuzeo Nemanja Vranješ sa 21. Samo je još Derek Nidam bio dvocifen (11). Situacija je jasna, Zvezda je imala dužu klupu i uz domaći teren to je donelo prevagu.

Videlo se baš kad se približio Mornar da mu nedostaje svežine da izdrži taj ritam. A Zvezda je širom rotacijom uspela sve da izniveliše i ponovo se odlepi.

Crvena zvezda je slavila sa 19 razlike. Odnos poena rezervista je 34:14, što se pokazalo odlučujućim. Druga rotacija crveno-belih bila je za 20 poena snažnija od Mornarove. Zato će Zvezda igrati finale ABA lige.

Alimpijević je tokom sezone morao da vodi računa i o raspodeli minutaže. Iako je Zvezda igrala meč koji je morala da dobije zbog još jednog učešća u Evroligi, njen trener je opet vodio računa o opterećenosti.

Najviše je igrao Ročesti (27 minuta), iza njega Dobrić i Lesor (26). Zapaženu minutažu imao je i Bjelica (24). Lazić je na parketu proveo 20 minuta, Davidovac 19, FeldinJanković po 16, Omić 14 i Enis 12. Iako je publika u Pioniru priželjkivala da vidi i Marka Kešelja, to se nije dogodilo. Jovanović odavno ne dobija šansu.

Kad imate mogućnost ovakve rotacije to znači da su vam igrači pretežno odmorni, da u nekoliko minuta po sesiji mogu da odigraju maksimalno angažovano, posebno u odbrani. Nije samo šuterski bilans važan, jer ako nema odbrane džaba vam poeni. To se videlo na osnovu podatak da je Mornar zaustavljen na 69 poena.

A da biste igrali kvalitetnmu odbranu, morate da budete odlično fizički potkovani.  Da mnogo radite u teretani. I da imate dugačku klupu.

A Zvezdin “benč” je funkcionisao odlično.

FOTO: Star sprot, MN Press


tagovi

Ognjen DobrićDilan EnisDušan AlimpijevićNikola JankovićMilko BjelicaDejan DavidovacAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara