Džoni O’Brajant i Raško Katić (©KSS)
Džoni O’Brajant i Raško Katić (©KSS)

Zvezda na 108 poena i +61 protiv Radničkog, vratio se pokajnik O'Brajant, večiti derbi u polufinalu

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.02.21. | 22:38

Prve poene na profesionalnom debiju ubeležio Milutin Vujičić, svi se upisali u listu strelaca

Jeste Crvena zvezda u Novi Sad doputovala gotovo bez pola tima, ali je i pored toga razlika u kvalitetu prevelika za simpatični Radnički iz Kragujevca. Potpuno očekivano, prošlogodišnji finalista Kupa Radivoja Koraća je sa pola gasa i bez mnogo prolivenog znoja overio plasman među četiri najbolja tima, što znači da ćemo u subotu od 21 čas u velikoj hali Spensa gledati drugi ovosezonski večiti derbi - 108:47 (22:13, 27:12, 30:13, 29:9).

Nema šta preterano da se analizira susret koji je završen s ovolikom razlikom. Crvena zvezda je maksimalno ozbiljno pristupila meču i to se videlo još u uvodnim sekvencama susreta. Na prelazu između prve i druge četvrtine serijom 21:0 napravila je razliku od 25 poena (38:13), što je Dejanu Radonjiću omogućilo da počne s kovanjem planova za susret s Partizanom. Prvi otkako se u decembru vratio na klupu Zvezde. Mnogo je neizvesnosti bilo uoči ovog meča, ali Zvezda je profesionalnim pristupom, stalnim rotacijama i bez suviše emocija odradila dobar posao kako bi se razigrala za polufinale.

Izabrane vesti

--------------------

CRVENA ZVEZDA – SPD RADNIČKI 108:47

/22:13, 27:12, 30.13, 29:9/

Velika hala Spens, Novi Sad.

Sudije: S. Prpa, N. Ninković, P. Pešić.

CRVENA ZVEZDA: Lojd 11, Lazić 17, Radanov 6, Simonović 7 (4uk), Kuzmić 8 (5sk), O'Brajant 11 (7sk), Vujičić 3, Uskoković 5 (6as), Davidovac 8 (4as), Dobrić 16, Jagodić Kuridža 7 (8sk, 4as), Simanić 9.

SPD RADNIČKI: Meding -, Popović 10, Dumić 19, Stevanović 2, Katić 6, Jovanović -, Nedeljković 5, Dimovski -, Glišović -, Veljović 2, M. Đorđević -, S. Đorđević -.

--------------------

Prve minute u 2021. godini i još od onog poraza od Zenita u Sankt Peterburgu odigrao je Marko Simonović. Iskusni reprezentativac Srbije dobio je svojih 20 minuta na terenu da se razigra i pripremi za Partizan, mada se vidi da mu nedostaje takmičarske rutine iako je utefterio sedam poena i četiri ukradene lopte. Kako smo i najavili veče pre utakmice, u pogon se vratio Džoni O'Brajant kao zamena za Duopa Rita i sve oči košarkaške javnosti ipak su bile uperene u njega sa ciljem da se vidi kako će odigrati večeras.

U situaciji sa samo po jednim klasičnim plejmejkerom i centrom, O'Brajant je bio taj koji je podelio minutažu sa Ognjenom Kuzmićem na poziciji “pet“ kako bi zaustavili vremešnog i neugodnog Raška Katića. Odigrao je solidan meč posle gotovo dve sedmice pauze. Za sedamnaest minuta na parketu upisao je 11 poena (4/9 iz igre), sedam skokova, te po dve asistencije i izgubljene lopte. Plejmejkerska rola večeras je bila namenjena za Aleksu Uskokovića, pa je na kraju skupio šest asistencija. Mladom reprezentativcu Srbije su u organizaciji najviše pomogli Dejan Davidovac i Aleksa Radanov. Prvi u kreaciji, drugi na prenosu.

Milutin Vujičić (©KSS)Milutin Vujičić (©KSS)

Kako je razlika već u 14. minutu iznosila pomenutih 25 poena, tako je Radonjić mogao da kontroliše minutažu celog tima. U listu strelaca upisali svi, pa i mladi Milutin Vujičić. Utakmicu protiv Radničkog 16-godišnji Vujičić pamtiće ne samo po seniorskom debiju sa jedanaest minuta, već i po prvim poenima iliti trojci koju je ubacio u prvom poluvremenu.

Najefikasniji strelac Crvene zvezde bio je Branko Lazić. Posle onih 12 poena Megi, večeras je ubacio 17 poena uz odličan šut s distance (4/5) čime je upisao ovosezonski rekord po broju ubačenih koševa. Ognje Dobrić je takođe imao četiri dalekometna hica za ukupno 16 poena, dok je 11 poena imao Džordan Lojd (1/7 za tri). Sedam poena, osam skokova i četiri asistencije prikupio je Marko Jagodić Kuridža, koji večeras praktično nije imao adekvatnog čuvara na krilnom centru. Boriša Simanić je ubacio svih svojih devet poena u poslednjoj deonici, Dejan Davidovac je uz osam poena imao i četiri završna dodavanja. Osam poena takođe je imao Kuzmić, te pet skokova.

Andreja Stevanović i Džordan Lojd (©KSS)Andreja Stevanović i Džordan Lojd (©KSS)

Radnički je samim dolaskom u Novi Sad kao osvajač drugog stepena Kupa KSS napravio veliki rezultat i fokus ekipe Ivice Vukotića biće na tome da se obezbedi opstanak u KLS pošto je trenutno na deobi poslednjeg mesta sa kraljevačkom Slogom uz skor 7-11.

Nisu mogli Kragujevčani mnogo toga da pokažu večeras. Zvezdina odbrana je odradila dobar posao da iz ritma potpuno izbaci najboljeg strelca, inače rovitog Andreju Stevanovića. Nekadašnji šuter Partizana ostao je na samo dva poena i 1/8 iz igre. Na vrhu liste strelaca odmenio ga je Filip Dumić sa 19 poena (6/9 iz igre, 5/6 za tri), uz još po četiri asistencije i izgubljene lopte, te tri skoka. Dvocifren je još bio Matija Popović sa 10 poena i sedam uvhaćenih poseda. Legenda Kragujevca i nekadašnji centar Crvene zvezde Raško Katić odigrao je preko 30 minuta uprkos tome što ima 40 godina i za to vreme skupio šest poena uz tek 2/11 iz igre, a na to je dopisao po tri asistencije i izgubljena poseda, uz dva skoka.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak

Mega - Mladost Zemun 93:69

/Petrušev 22 - Igbanu 15/

FMP - Vojvodina 67:73

/Đorđević 17 - Beslać 19/

Partizan - Borac Čačak 76:72

/Mika 15 - Džons 14/

Crvena zvezda - SPD Radnički 108:47

/Lazić 17 - Dumić 19/

POLUFINALE

Subota

18.30: Mega - Vojvodina

21.00: Partizan - Crvena zvezda

FINALE

Nedelja, 21.00


tagovi

Branko LazićMilutin VujičićDžoni O'BrajantDejan RadonjićKK Crvena zvezdaKK Radnički KragujevacKKK Radnički

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara