Nebojša Čović (© Star sport)
Nebojša Čović (© Star sport)

Zvezda ne dolazi na žreb, možda neće ni na Kup: Kaznite Partizan! KSS bi da zaboravi šta je bilo prošle godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 12:13

Zvanično saopštenje crveno-belih

Tenzije u srpskoj košarci ne prestaju. Tri dana pre drugog večitog derbija u Evroligi, a trećeg ovosezonskog, oglasilo se rukovodstvo Crvene zvezde, objavom da se neće pojaviti na žrebanju parova za finalni turnir Kupa Radovoja Koraća, kao i da će preipsitati hoće li će ekipa uopšte putovati u Niš kako bi branila trofej osvojen prošle godine.

Povod za ovakvu reakciju crveno-belih su dešavanja iz leta 2022, kad je Partizan istupio iz završnice prethodnog plej-ofa srpskog prvenstva, zbog čega je prema tumačenju Zvezde trebalo da bude sankcionisan selidbom dva ranga niže. Kako se to nije desilo, Zvezda je oštricu nezadovoljstva usmerila (i) ka predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije, inače organizatora Kupa Koraća.

Izabrane vesti

U saopštenju se kaže:

„Crvena zvezda obaveštava javnost da neće imati predstavnike na žrebanju parova završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

Takođe, klub će do početka završnog turnira kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15. do 18. februara 2023. doneti defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

Crvena zvezda ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava Statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine, bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju.

Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“, Crvena zvezda bi treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

Crvena zvezda je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije.

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni, međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje Statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već nije!

Posle svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati Crvena zvezda ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?“


tagovi

KK Crvena zvezdaKSS

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara