Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zvezda ne ide u Moskvu, otkazuje se Gomeljski kup

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.20. | 08:36

Čeka se samo zvanična objava

Crvena zvezda je ostala bez sudara protiv Anadolu Efesa u finalu Glorija kupa, a kako sada stvari stoje ostaće i bez mogućnosti da igra protiv CSKA na Gomeljski kupu. Kako javlja Sportski žurnal, izvesno je da turnira u Moskvi neće biti, te da preostaje samo da se to ozvaniči.

Velike probleme stvara korona evropskoj košarci, a zbog njih biće otkazan i turnir posvećen velikom ruskom stručnjaku. Jednostavno, preveliki su izazovi i problemi sa zarazom.

Izabrane vesti

Prvo je Panatinaikos otkazao učešće, da bi mu organizatori našli zamenu u vidu Uniksa. Samo par dana posle toga i tim iz Kazanja zabeležio je slučajeve zaraze, to je u uradila i Lokomotiva iz Krasnodara koja je takođe trebalo da učestvuje na turniru u Moskvi.

Šteta je to i za tradiciju kupa, ali i za Zvezdu koja je 17. septembra mogla da odmeri snage ni manje ni više nego sa CSKA, a onda i još jedan duel posle toga.

Naravno, u ovakvoj situaciji je pametnije otkazati turnir nego da dođe do novih slučajeva zaraze kao što je to bio slučaj na Glorija kupu.

Podsetimo, u petak su se tri ekipe povukle sa turnira u Antaliji – Galatasaraj zbog zaraze koja se širi u timu, te Fenerbahče i Turk Telekom. Zbog toga je i otkazano finale između Zvezde i Efesa. Zasad, srećom, virusa nema u redovima crveno-belih.

Ako se ovako nešto dešava na pripremnim turnirima, pravo je pitanje kako će se odvijati onda Evroliga i Evrokup koji treba da startuju poslednjih dana septembra, odnosno početkom oktobra.

To u ovom momentu deluje kao priličan izazov…


tagovi

Gomeljski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara