Zvezda nesalomiva! Genijalni Regland uzeo flomaster i upisao 14. recku, Faje podebljao

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.10.18. | 20:57

U Pioniru pala Andora (85:79) u okviru 3. kola Evrokupa, tim Milana Tomića još ne zna za poraz...

Crvena zvezda pod vođstvom Milana Tomića ima 14 pobeda u 14 utakmica koje je igrala ove sezone! Do sada crveno-beli nisu izgubili nijedan meč. Andora je probala da prekine taj niz u trećem kolu Evrokupa, ali je sve ostalo samo na tome - na pokušaju. Zvezda je ponovo pokazala da uvek pronađe način da pobedi i pred oko 5.000 navijača slavila rezultatom 85:79 (16:17, 28:16, 16:25, 25:21).

Tome je najviše doprineo Džo Regland koji je odigrao još jedan fantastičan meč i ponovo se pokazao kao pravi vođa i lider ovog sastava crveno-belih. Dominirao  je u svim aspektima i bio pravi kapetan Zvezdinog trijumfalnog broda. Što zbog poena (ubacio je ih je 24), što zbog asistencija…

Izabrane vesti

Tokom prvog  poluvremena je delovalo da bi Andora  mogla da napravi  problem Zvezdi, ali upravo su u tim momentima dobar posao  odradili domaći igrači Zvezde Dobrić i Radanov koji je ubacio dve trojke iz ćoška. Potom se razigrao Regland i Zvezda je mogla lakše da diše. Tokom treće deonice Andora je prišla na samo dva poena zaostatka, a tako se ušlo u poslednju deonicu. Tamo je viđena velika borba sve do poslednjeg  minuta, ali je Zvezda uspela da dođe do važne  pobede. Trojka Fajea uz  faul je dosta doprinela  tome.

Ovo je Zvezdi treća pobeda u grupi A Evrokupa kojom drži prvu poziciju kao jedina neporažena ekipa.

Posle malo sporijeg početka za oba tima Faje je pogodio trojku i tu je Zvezda prvi put došla u prednost. Cirbes je bio dobar u napadu i skoku, Bili Beron je takođe prostrelio trojku i već posle pet minuta igre  bilo je jasno da Zvezda diktira ritam. U tom momentu bilo je 12:4.

Ipak, baš kada je Zvezda digla ritam, kada su navijači počeli aktivno da učestvuju u utakmici, gosti iz Andore su vezali dve trojke i automatski doveli utakmicu u egal. Time su pokazali da neće biti lak plen u Pioniru.

Kako je meč odmicao Andora je odjednom počela da bude taj tim koji je u prednosti, a tome je doprineo dobar šut sa distance gostiju koji su posle minusa stigli u plus od osam poena na startu druge deonice. Sve su pogađali gosti, pa je čak i alej-up dodavanje Rafe Luža ušlo kao trojka.

Zato je bila veoma bitna trojka Dobrića, čisto da malo razbije učmalost u igri. Posle toga su igrači Zvezde  počeli da lete po terenu, Cirbes je udario rampu, Pionir počeo da peva, a Regland dao trojku. Opet smo imali meč u egalu.

Jelinek i Vitington su veoma dobro šutirali za tri poena, Zvezda je to loše branila, slično je bilo i na drugoj strani kada je Radanov vezao dve trojke iz ćoška (veoma važni poeni koji su preokrenuli ritam igre), jednu je dodao i Regland, pa je sve to zajedno dovelo do rezultata od 44:33 na poluvremenu. Zaista je sjajno igrao Regland u tim momentima... Crveno-beli su mogli da budu prezadovoljni rezultatom posle 20 minuta igre s obzirom na razvoj događaja.

Treća deonica je bila momenat kada je Andora uzvratila i pre svega  boljom odbranom uspela da se primakne Zvezdi i uvede rezultat u egal.

Ipak, crveno-beli su do kraja pokazali da su kvalitetniji sastav i da im za sada nije izašao na crtu bolji rival. Svi su pali pred ovom Zvezdom.

Crveno-beli sledeći meč igraju protiv Igokee u ABA ligi, takođe na svom parketu.


CRVENA ZVEZDA - ANDORA 85:79
(16:17, 28:16, 16:25, 25:21)

Beograd. Dvorana: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 4.987. Sudije: Zamojski (Poljska), Haliko (Estonija) i Ovinev (Rusija).

Crvena zvezda: Regland 24, Radanov 6, Čović, Perperoglu 5, Lazić, Faje 18 (11sk), Beron 7, Dobrić 7, Ristić, Simanić, Cirbes 8, Odžo 10.
Andora: Lus 3, Stević 6, Albisi 10, Dianje 2, Šurna 10, Voker, Kolom, Jelinek 18, Apšou 2, Enis 10, Vitington 13, Vitali 5.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara