Nemanja Nedović u prodoru (©KK Crvena zvezda)
Nemanja Nedović u prodoru (©KK Crvena zvezda)

Zvezda niže pobede: Unakrsna paljba Nedovića i Gedraitisa, konstantu drži Mitrović

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 20:38

Crveno-beli podižu radnu temperaturu

Prvi deo pripremnog perioda klub sa Malog Kalemegdana zatvorio je pobedom nad subotičkim Spartakom u Staroj Pazovi, vratio se u Beograd i otpočeo drugi, te nastavio da niže pobede. Duško Ivanović i dalje ne može da se osloni na sve igrače, nisu mu svi na raspolaganju, ali od onih koji su tu pokušava da izvuče maksimum.

Akcenat nije na rezultatima, no i oni mogu da raduju crnogorskog stratega. Crveno-beli podižu radnu temperaturu, odigrali su dva meča u dvorani “Aleksandar Nikolić” u dva dana i oba puta trijumfovali. Prvo protiv Dinamika (84:50), da bi zatim bez većih poteškoća itzašli na kraj i sa Borcem iz Čačka (90:73).

Izabrane vesti

Šabaz Nejpir je stigao u Srbiju, projektovan je za nosioca i možda je najveći kapitalac crveno-belih ovoga leta. Debitovao je protiv Dinamika i za sada je u senci igrača koji su nešto duže vremena sastavili na pripremama. Uhodava se u sistem Duška Ivanovića, a na parketu kolo vode Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis.

Klub sa Malog Kalemegdana je ponajviše zahvaljujući Litvancu i srpskom beku bio ubedljiv danas i juče. Radila je unakrsna paljba. Rokas Gedraitis je Dinamiku isporučio 20 poena, imao je i šest skova, dok je Nemanja Nedović u toj utakmici akcenat stavio na razigravanju saigrača. Upisao je šest asistencije, dok je protiv čačanskog Borca bio najefikasniji sa 25 poena.

U obe utakmice konstantu je držao Luka Mitrović. Iskusni centar je u duelu sa Čačanima doprineo trijumfu sa 19 poena i čak sedam asistencija, a samo dan ranije je upisao 11 poena. Tokom pripremnog perioda zapaženu ulogu ima i Branko Lazić. Kapiten crveno-belih je u dva susreta kombinovano ubacio 25 poena.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Borac ČačakKK Dinamik

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara