Ostin Holins (© Star Sport)
Ostin Holins (© Star Sport)

Zvezda ostala bez Holinsa, Amerikanac ide u Makabi da zaradi 600.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 14:08

Dogovoren ugovor na 1+1

Američki internacionalac Ostin Holins završio je epizodu u Crvenoj zvezdi. Krilni igrač je bio vrlo bitan deo mašinerije Dejana Radonjića koja je u sezoni iza nas osvojila tri trofeja. Ipak, od nastavka saradnje sa Holinsom nema ništa. Nekadašnji igrač Zenita se sada seli u Izrael pošto se dogovorio sa Makabijem iz Tel Aviva, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Klub sa Malog Kalemegdana je imao veliku želju da zadrži Holinsa i naredne sezone, ali Makabi se uključio u priču sa znatno unosnijom ponudom. Kako naš portal nezvanično saznaje, Holins bi u prvoj sezoni zaradio 600.000 dolara neto.

Izabrane vesti

Holins je u Zvezdu stigao posle odličnih izdanja u Zenitu gde je bio od 2019. godine. U dresu Zvezde, Amerikanac je odigrao 30 mečeva u ABA ligi sa prosekom od 9,1 poena uz 2,3 skoka. U Evroligi je imao nešto slabiji prosek od 8,1 poena. Ipak, Holins je bio sve bolji kako je sezona odmicala, a imao je ključnu ulogu u finalnoj seriji ABA lige protiv Partizana.

"Svi me pitanju da li ostajem, ali trenutno ne znam. Videćemo šta će leto doneti. Ovde mi je sjajno. Volim saigrače, trenera Dejana, Beograd", rekao je bio Holins po osvajanju titule šampiona Srbije. Ipak, ponuda Makabija je bila i više nego zadovoljavajuća.

Amerikanac je dogovorio ugovor u Tel Avivu na jednu sezonu sa opcijom da se produži na još jednu. Ostaje još samo da se sve ozvaniči.

Zvezdu čeka veliki posao ovih dana. Razgovori sa Dejanom Radonjićem još uvek traju, ono što je za sada poznato obostrana želja za nastavkom saradnje postoji. Bez ugovora je i Dejan Davidovac, Branko Lazić, a pod velikim znakom pitanja je i sudbina Nikole Kalinća. Od Zvezde se oprostio Majk Cirbes, a po svemu sudeći Nejt Volters se neće vraćati, dok se spekuliše da će Marko Simonović u igračku penziju.

Makabi je ovoga leta krenuo u veliku rekonstrukciju tima. Vratili su iskusnog Gaja Pninija, ugovor je potpisao Aleks Pjotres, kao i Bonzi Kolson. Klub je napustio Ante Žižić, a Skoti Velbekin je takođe na izlaznim vratima. Ipak, najveća promena je na klupi pošto je ponos Izraela doveo Odeda Kataša koji je pre Makabija sedeo na klupi Panatinaikosa. Kataš je od 2018. do 2021. radio u Hapoelu iz Jerusalima i dva puta osvojio izraelski Kup. On je još vodio Hapoel Galil, Hapoel Eilat i Hapoel iz Tel Aviva, a vodio je i reprezentaciju Izraela u periodu od 2017. do 2021. godine.


tagovi

Ostin HolinsKK Crvena zvezdaKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara