Nikola Ivanović protiv Borca (Foto: Starsport)
Nikola Ivanović protiv Borca (Foto: Starsport)

Zvezda ostvarila cilj, ali želi pobedu u Čačku; Borac posle podviga Zlatibora ima dodatni motiv

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.04.22. | 11:03

U zaostalom susretu 25. kola izabranici Dejana Radonjića gostuju u Šumadiji

Pobedom u Podgorici košarkaši Crvene zvezde obezbedili su čelnu poziciju na tabeli ABA lige pred doigravanje. Ostvaren je prvi cilja, obezbeđena prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali crveno-bele čekaju još dva susreta, a potom i duža pauza do ključnih mečeva u sezoni. Najpre gostuju Borcu u Čačku (19.00), a potom na zatvaranju ligaškog dela dočekuju Igokeu (subota, 13.00).

U dvorani kraj Morave suočiće se sa timom protiv kojeg su upisali najubedljiviji trijumf u sezoni (109:62), ali četa Marka Marinovića će imati veliki motiv. Košarkaši Zlatibora su osvajanjem ABA 2 lige došli u poziciju da sa najslabije rangiranim srpskim timom iz elitnog ranga igraju baraž za mesto u Prvoj ABA ligi naredne sezone. Trenutno je to Borac sa učinkom 8-16, dok Mega Mozzart ima pobedu i utakmicu više.

Izabrane vesti

Za razliku od Čačana, predstojeći duel nema takmičarski značaj za Zvezdu, ali to ne znači da neće učiniti sve da dođe do pobede. Crveno-beli žele ligaški deo sezone da okončaju na najbolji način i tako naprave idealnu uvertiru pred borbu za trofej. Uz to ih posle susreta sa Igokeom u Dvorani Aleksandar Nikolić čeka pauza od tri i po nedelje, s ozbirom da je polufinale regionalnog šampionata zakazano za 18. maj (igraće sa Cedevitom Olimpijom ili Igosima u zavisnosti koja od pomenutih ekipa prva stigne do dve pobede). Zato žele da nastave sa dobrim partijama i zadrže pobednički ritam.

"Idemo na gostovanje u Čačak koji je košarkaški gradi u halu u kojoj će Borac imati podršku svojih navijača. I pored činjenice da smo ostvarili prvi cilj i osigurali prvo mesto na tabeli pred plej of, želimo da odigramo dobru utakmicu i zabeležimo dve pobede u poslednja dva meča protiv Borca i Igoke u subotu u Beogradu", rekao je Dejan Radonjić u najavi večerašnje utakmice.

Imaće priliku crnogorski stručnjak da eksperimentiše, ukaže priliku pojedinim igračima koji nisu bili u prvom planu u dosadašnjem toku sezone, ali i da pojedinima izbrusi formu uoči najvažnijeg dela sezone. Tako bi šansu ponovo mogao da dobije mladi Nikola Topić, ozbiljna minutaža najverovatnije čeka Stefana Lazarevića, dok će, ukoliko ne bude bilo potrebe, pošteđeni velikog napora biti igrači poput Nikole Kalinića i Nejta Voltersa koji su izneli veliki teret.Ponovo bi minute na "petici" mogao da dobije Dejan Davidovac, kako bi se Ognjen Kuzmić i Luka MItrović rasteretili posle napornog perioda, što otvara prostor i za nešto veću minutažu Erona Vajta, ali i iskusnog Marka Simonovića. Van stroja su i dalje kapiten Branko Lazić i Majk Cirbes.

Zbog činjenice da je uspeh Zlatibora praktično stavio Borac u poziciju da se bori za opstanak u ABA ligi, Ognjen Dobrić je oprezan.

"Sledi meč sa Borcem u Čačku, u hali i gradu gde je oduvek košarkaška atmosfera. Jesmo pobedom u Podgorici ostvarili primarni cilj i obezbedili prvo mesto pred plej of i prednost domaćeg terena, ali želimo da odigramo dobru utakmicu u dvorani Borca i predstavimo se na najbolji mogući način,a to je borbeno sa dosta energije protiv domaćina koji u ovoj završnici ima i svoju računicu i želi još bolji plasman na tabeli", ističe bek Crvene zvezde.

Čačani nemaju lepa sećanja na duele sa Zvezdom (0:3 u ABA ligi), svesni su velike razlike u kvalitetu, ali pred svojim navijačima će ostaviti i poslednji atom snage na terenu. Napravili su dobru uvertiru odličnom partijom u Ljubljani (80:83). Iako su pretrpeli poraz, pružili su jak otpor nezaustavljivoj Cedeviti Olimpiji koja je sinoć u osmini finala Evrokupa rutinski došla do 21. pobede na poslednje 22 utakmice u svim takmičenjima (ne računajući prvenstvo Slovenije koje igra sa drugim timom).

"Bez obzira na poraz, moram da pohvalim svoje igrače, jer su u odnosu na prošlu utakmicu odgovorili na pravi način. Prethodne tri utakmice smo vodili, ali smo se u jednom trenutku predali, pa smo zatim i gubili. Tako da je ovo značajan pomak i dobra stvar. Sledi nam utakmica protiv Crvene zvezde, aktuelnog prvaka i ekipe koja je i ove sezone osigurala prvo mesto u ABA ligi. Mislim da ne treba puno reči potrošiti da se iskaže koliko je crveno-beli sastav moćan ove sezone. Zbog toga, nema mesta sumnji, biće veliki favorit u narednom meču. Ali nama čast nalaže da pružimo maksimum i da skupo prodamo kožu", rekao je trener Borca Marko Marinović.

ABA LIGA - ODLOŽENI MEČ 25. KOLA

Sreda

19.00: (7,50) Borac (23,0) Crvena zvezda (1,10)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Borac ČačakKK Crvena zvezdaDejan RadonjićOgnjen DobrićNikola TopićMarko Marinović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara