Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)
Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)

Zvezda otputovala na Sardiniju bez Teodosića, od naredne nedelje sa timom Dos Santos i Simonović

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 17:10

Duško Ivanović ima devet prvotimaca na raspolaganju za prvi pripremni turnir

Košarkaši Crvene zvezde se uveliko pripremaju za narednu sezonu, iako još nisu kompletni, a za vikend ih očekuje i prvi pripremni turnir na Sardiniji, gde će uz srpskog šampiona učestvovati i Olimpija Milano, Asvel i Dinamo Sasari.

Crveno-beli u petak uveče stižu u Kaljari, gde će se pomenuti turnir održati prvi put od 2012. godine, a prvi meč odigraće protiv Sasarija u subotu od 20.30, drugi u zavisnosti od rezultata, u nedelju od 18.00 (za treće mesto) ili od 20.30 (za prvo mesto).

Izabrane vesti

Crveno-beli putuju na prve turnirske provere nekompletni sa devet igrača, pošto je u Beogradu ostao Miloš Teodosić, dok će se Jago Dos Santos i Marko Simonović priključitit timu početkom sledeće nedelje nakon učešća na Mundobasketu. U Italiji će od prvotimaca igrati Adam Hanga, Džoel Bolomboj, Ognjen Kuzmić, Šabaz Nejpir, Rokas Giedraitis, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Dalibor Ilić i Luka Mitrović.

Bez obzira na popriličan hendikep i skraćen roster koji će i ovoga puta biti potpomognut nekadašnjim juniorom našeg tima Stevanom Karapandžićem, trener Duško Ivanović očekuje od prvih provera da se tim dalje uigra.

"Prve provere nam slede na turniru u Italiji, momci su dobro radili i u Staroj Pazovi i na treninzima u Beogradu. Nismo kompletni, ali svaki minut i svaku utakmicu iskoristićemo da se što bolje uigramo, što bolje upoznamo jer imamo dosta novih igrača i svako novo iskustvo u tom smislu biće dragoceno. Turnir je jak, tri evroligaša i domaćin, rezultat nije u prvom planu već neke druge stvari koje su nam važne u ovoj fazi priprema pred početak sezone," rekao je Ivanović.

Ekipa se vraća u Beograd u ponedeljak, a nakon par dana treninga i kompletiranja tima, novi izazov biće turnir „Magenta Kup“ u Minhenu.

Podsetimo, crveno-belima će se nakon Dos Santosa i Simonovića, koji su nešto ranije završili učešće na Svetskom prvenstvu (druga faza), priključiti i reprezentativci Slovenije Majk Tobi, kao i prvotimac Srbije Dejan Davidovac koji za vikend završavaju učešće na planetarnoj smotri. Tobi u subotu nakon utakmice za sedmo mesto protiv Italije, dok će se Davidovac vratiti sa medaljom oko vrata, pošto će predstavljati Srbiju u finalu Mundobasketa protiv Nemačke (nedelja, 14.40).

SEZONSKE KARTE

Sa Malog Kalemegdana stiže i obaveštenje o prodaji sezonskih karata, a Crvena zvezda obaveštava sve navijače da će se dodatni kontigenti naći u prodaji već u ponedeljak 11.09.2023. godine na Malom Kalemegdanu.

U pitanju su sledeći sektori: TRIBINA A, C i D, BELA LOŽA i BELA LOŽA BOK. Prodajno mesto Mali Kalemegdan otvoreno je radnim danima od 12-20 časova i subotom od 10-18h.

"Do navedene dopune sektora na Malom Kalemegdanu su na raspologanju karte za NIVO 400, tribinu B, Belu ložu centar, Plavu ložu, VIP Ložu i VIP Ložu premijum.

Pored Kalemegdana, otvorena su i tri prodajna mesta Ticket Vision: Ušće, Cvetni trg, Bilet centar (na kojima dostupne karte NIVO 400, Tribina B navijačka, Parter 4 (ne i Parter 4 Junior) i VIP Zvezdaš, kao i online – www.tickets.rs.

Proces kupovine na Malom Kalemegdanu, na kome je najveći kontigent ulaznica, je regulisan dodeljivanjem rednih brojeva. Navijači koji dođu prilikom otvaranja prodajnog mesta Mali Kalemegdan dobijaju redne brojeve i obaveštenje kada se očekuje da dođu na red za kupovinu (na osnovu prosečnog vremena zadržavanja kupca na prodajnom mestu).

Zvezdaši HVALA što ste uvek uz svoj tim!", stoji u saopštenju crveno-belih.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićMiloš TeodosićJago dos SantosMarko Simonović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara