Luka Mitrović (©MN Press)
Luka Mitrović (©MN Press)

Zvezda poražena u dramatičnoj završnici: Teo promašio pobedu, a Simonović produžetak

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 20:03

Crveno-beli pokazali dobre elemente, ali i stvari na kojima treba da se poradi, Pablo Laso nije mogao da računa na sedmoricu igrača

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u finalu pripremnog turnira "Magenta kup" od domaćina, minhenskog Bajerna. Crveno-beli su vodili maltene ceo meč, imali i dvocifrenu prednost, ali je ekipa Pabla Lasa u poslednjoj četvrtini krenula na sve ili ništa, što je donelo preokret i pobedu rezultatom 84:82 (17:25, 18:21, 20:14, 29:22)

Bajern je do prvog vođstva stigao posle koša Dina Radončića na 51 sekund do kraja, kada je na semaforu stajalo 81:80, da bi Karsten Edvards trojkom na isteku napada doneo 84:80. Marko Simonović je zatim uspeo da vrati Crvenu zvezdu u igru posle solidno kreirane akcije preko Nemanje Nedovića i Luke Mitrovića. Crvena zvezda je imala mogućnost da uzme pobedu posle dva neiskorišćena slobodna bacanja Silvena Franciska na osam sekundi pre kraja, ali lopta nije htela kroz obruč. Prvo je Miloš Teodosić promašio pobedu sa više od deset metara, da bi Simonović iz ofanzivnog skoka pokušao u letu da vrati loptu na dno mrežice, no bezuspešno.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač u Crvenoj zvezdi bio je Adam Hanga sa 15 poena, dok je Luka Mitrović dopisao 13 poena. Šampion Evrope sa Realom pokazuje sve više koliko će njegovo iskustvo biti značajno u svlačionici crveno-belih, dok je vrsni centar iz Novog Sada već sada u odličnoj formi, mada se po njemu vidi da ima još prostora za napredak koji čuva za takmičarske utakmice. Nemanja Nedović je ubacio devet, Marko Simonović osam, a Miloš Teodosić sedam poena. Šabaza Nejpira nije bilo zbog blažeg istegnuća koje je doživeo protiv Albe.

Zvezdinoj odrani najveće probleme zadali su Karsten Edvards sa 20 i Devin Buker sa 18 poena, dok je Silven Francisko ubacio 13 poena i upravo su njegove minijature u trećoj četvrtini pokrenule Bajern i naterale da se pošteno potuče za pobedu. Potpuni povratak desio se posle dve uzastopne trojke Tremela Dardena, koji pomaže Bajernu tokom priprema, za samo poen zaostatka (76:77) zbog čega se do kraja igralo koš za koš. Teodosić je pogodio trojku, ali je istom merom vratio Francisko i najavio ono što se dogodilo u poslednjem minutu.

------------------------

BAJERN MINHEN – CRVENA ZVEZDA 84:82

/17:25, 18:21, 20:14, 29:22/

BAJERN MINHEN: Vajler Beb 2, Francisko 13, Edvards 20, Vajdeman -, Radončić 4, Vimberg 2, Heris 6, Darden 6, Branković 6, Kalu, -, Tarčenkov 7, Buker 18.

CRVENA ZVEZDA: Teodosić 7, Hanga 15, Mitrović 13, Lazić 3, Simonović 8, Bolomboj 5, Ilić 4, Nedović 9, Gedraitis 8, Kuzmić -, Bjelica 54, Dos Santos 5.

------------------------

Crvena zvezda je diktirala tempo i kontrolisala igru gotovo 39 minuta, za to vreme stekla i dvocifrenu prednost koju je čuvala dugo, ali je Bajern pronašao način da se izvuče iz neprijatne situacije pred svojom publikom i dođe do trijumfa. Pablo Laso za ovaj meč nije mogao da računa na sedmoricu igrača, zlatne reprezentativce Nemačke Isaka Bongu, Andreasa Obsta i Nilsa Gifaja, zatim kapitena Vladimira Lučića koji se još oporavlja od operacije i verovatno je da će da propusti start takmičarske sezone, a nije bilo ni Freda Gilespija, kao ni dvojice novajlija Leandra Bolmara i Serža Ibake. Duško Ivanović u Minhenu nije imao na raspolaganju rovitog Stefana Lazarevića, kao ni Dejana Davidovca i Majka Tobija pošto su na poštedi posle završenih obaveza na Mundobasketu.

Treće mesto na turniru u Minhenu zauzeo je Virtus iz Bolonje koji je savladao Albu rezultatom 90:76 uz 14 poena i šest asistencija Džordana Mikija, te 13 poena, četiri uhvaćene i dve podeljene lopte Isaije Kordinijea. Dvocifreni su bili još Avudu Abas sa 11, te Džejlin Smit i Toko Šengelija sa po 10 poena.

Pre početka sezone, sada već tradicionalno, crveno-beli učestvuju i na turniru na Kipru. Ove godine Nikozija će, osim ekipe Crvene zvezde, ugostiti Makabi. Olimpijakos i Žalgiris.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenLuka MitrovićAdam HangaDevin Buker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara