Vildoza (© Star sport)
Vildoza (© Star sport)

Zvezda posle šest godina ima najboljeg u Evroligi: Niko kao Luka Vildoza

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 12:31

Plej Crvene zvezde dobitnik MVP nagrade za decembar

Boljeg košarkaša u Evroligi tokom prethodnih mesec dana nije bilo. Luka Vildoza je proglašen za najboljeg pojedinca kontinentlanog takmičenja tokom decembra, jer je u tom periodu nosio Crvenu zvezdu do nekoliko pobeda vrednih približavanju mesta koje na kraju osnovnog dela sezone vodi u TOP osam.

Nagrada je zaslužena, ako se zna da je plej crveno-belih bio najuticajniji u trijumfima nad Virtusom, Partizanom, Žaligirisom i Olimpijakosom, a nije zanemarljiv ni njegov učinak na meču sa Milanom, iako je tad sastav Duška Ivanovića poražen, uz napomenu da je rano okončao poslednji susret sa Barselonom, usled povrede. Za tih šest mečeva Vildoza je šutirao za dva poena 63 odsto, kad je u pitanju preciznost za tri stao je na 42,9 odsto, siguran je bio sa linije slobodnih bacanja (91,1 odsto), beležio je 4,7 asistencija i 2,2 ukradene lopte po utakmici.

Izabrane vesti

Nagrada Luki Vildozi biće predata 10. januara, pred početak duela sa Realom, u hali „Aleksandar Nikolić“. Jedina nevolja za Zvezdu je što ni na tom susretu neće moći da se osloni na organizatora igre, pošto mu sledi pauza od mesec dana zbog rupture mišića.

Ovo je 18. sezona da Evroliga deli nagradu za igrača meseca. Pre Vildoze samo jedan košarkaš Crvene zvezde mogao je da se pohvali takvim priznanjem, pošto je Ognjen Kuzmić (i sad u klubu) bio najbolji januara 2017. Isto tako, valja napomenuti da je Luka treći Argentinac kome će propasti individualni trofej, posle Luisa Skole (decembar 2006. dok je igrao za Baskoniju) i Fakunda Kampasa, sadašnjeg njegovog saigrača (aprila 2019. u dresu Reala).



tagovi

KK Crvena zvezdaLuka VildozaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara