Emanuel Teri (©MN Press)
Emanuel Teri (©MN Press)

Zvezda potvrdila: Teri je bivši

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.12.20. | 16:21

Američki krilni centar napustio Mali Kalemegdan

Juče najavljeno - danas realizovano: Crvena zvezda je i zvanično raskinula ugovor sa Amerikancem Emanuelom Terijem!

Crveno-beli su se ovim povodom oglasili kratkim saopštenjem:

Izabrane vesti

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je klub sporazumno raskinuo ugovor sa američkim krilnim centrom Emanuelom Terijem.Klub se ovim putem zahvaljuje 24-godišnjem igraču na svemu što je učinio tokom boravka u Zvezdi, na radu, zalaganju, posvećenosti, ali i ponašanju van terena.Crvena zvezda želi Teriju puno sreće, zdravlja i profesionalnih uspeha u daljem toku karijere".

Ovakav epilog dao se naslutiti nakon što je Lendri Noko sanirao zdravstvene probleme zbog kojih isprva nije mogao da stavi paraf na ugovor sa srpskim šampionom. Potvrda njegovog dolaska u Beograd značila je i konačan rastanak sa Terijem.

Emanuel Teri najblaže rečeno nije opravdao očekivanja. Uprskos odličnim fizikalijama Amerikanac nije imao dovoljno uticaja na igru Crvene zvezde o čemu svedoče i brojke. U Evroligi prosečno je beležio 5,6 poena po utakmici, uz 4,4 skoka i 1,1 blokadu za 18,51 minut na terenu. Na Jadranu okruglo četiri poena po utakmici, uz 4,6 skokova na 15,1 minut po utakmici.

Kada se tome doda da ni Terijeva odbrana nije bila na nivou zahteva jednog evroligaša dileme nije bilo. Raskid se nametnuo kao jedina solucija.


tagovi

KK Crvena zvezdaEmanuel Teri

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara