Miloš Teodosić (©Starsport)
Miloš Teodosić (©Starsport)

Zvezda protiv Borca verovatno bez Teodosića i Tobija

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 16:27

Kako stoje stvari, Janis Sferopulos neće rizikovati da se stanje sa povredama pogorša

Košarkaši Crvene zvezde posle paklenog početka 2024. godine ulaze u nešto mirnije vode, pošto će vezati tri utakmice pred svojim navijačima. Najpre u 16. kolu ABA lige dočekuju Borac Mozzart u Štark Areni (nedelja, 19.30).

Prethodni period na Malom Kalemegdanu obeležen je sa tri velike pobede u Evroligi, ali i gorkim porazima od Cedevite Olimpije i Asvela, pa je jasno da crveno-beli u susret sa Čačanima ulaze sa imperativom pobede. Ipak, naporan raspored ostavio je i kadrovske posledice.

Izabrane vesti

Nemanja Nedović i Nikola Topić prema najavama iz kluba neće na teren pre februara, a posle gostovanja Olimpiji Milano u problemima su se našli i Miloš Teodosić i Majk Tobi. Iako je istaknuto da će iskusni plejmejker ubrzo na teren, sva je prilika da će propustiti susret sa Borcem, a pod znakom pitanja je i nastup američkog centra sa slovenačkim pasošem.

"Trener Janis Sferopulos neće imati na raspolaganju Nemanju Nedovića, Nikolu Topića, ali vrlo verovatno ni Miloša Teodosića i Majka Tobija", stoji na sajtu Crvene zvezde.

Crveno-beli bi tako mogli da dočekaju Čačane sa 10 igrača u protokolu.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra jako brzo, puno trči, sa dobrom hemijom u timu i koji zna kako da igra zajedno kao tim. Zato na prvom mestu moramo da budemo fokusirani i skoncentrisani da igramo dobru odbranu kako bi zaustavili njihovu igru, a napadački ćemo morati da „čitamo“ njihovu odbranu i da ih napadamo na pravi način“ rekao je Sferopulos u najavi susreta.

Dejan Davidovac je pun hvale za sastav Dejana Mijatovića, koji je dobro parirao Zvezdi u prvom delu sezone (87:93).

"Borac je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja, igraju dobro, dobar tim sa dobrom hemijom. Imaju dobre strance, iskusne domaće igrače i igraće protiv nas bez pritiska. Jasno je da ćemo morati da nametnemo naš ritam jer igraju brzo sa puno šuteva sa distance i prodora. Želimo nove bodove i novu pobedu u ABA ligi“, dodao je krilni košarkaš srpskog šampiona.

Sa Malog Kalemegdana su odlučili i da obraduju najmlađe, pa će za predstojeći meč protiv Borca, kao i za utakmicu protiv FMP-a ulaz biti slobodan deci do sedam godina, uz pratnju roditelja, kao i školarcima i studentima, uz đačku knjižicu i indeks.



tagovi

KK Crvena zvezdaBorac MozzartMiloš TeodosićMajk Tobi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara