Zvezda se oprašta s Šakotom u ponedeljak

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 15:18

Klub s Malog Kalemegdana organizuje konferenciju za novinare

Dragan Šakota od ponedeljka više neće biti trener Crvene zvezde, prvi je objavio Sportklub, a nezvanično je potvrđeno i MOZZART Sportu.

Ovakav rasplet definitivno se očekivao posle najava da će klub sa Malog Kalemegdana preuzeti Saša Obradović. Crvena zvezda će povodom odlaska Dragana Šakote organizovati u ponedeljak od 13 časova konferenciju za novinare, gde će svi detalji biti objavljeni, a možda će biti i novosti oko dolaska novog šefa stručnog štaba.

Izabrane vesti

Dragan Šakota je sa Crvenom zvezdom imao ugovor do kraja sezone, uz opciju produžetka na još godinu dana. Prvobitno je plan bio da Šakota ostane na mestu trenera do 12. juna, kada Crvena zvezda završava trenažni proces za ovu sezonu i odlazi na kolektivni odmor. Pošto je već obelodanjeno da će Saša Obradović biti novi trener Crvene zvezde, a portal Nova.rs čak izvestio o tome da je bivši reprezentativac Jugoslavije otkupio svoj ugovor u Monaku kako bi započeo trenersku eru na klupi crveno-belih, naknadno je odlučeno da se klub zahvali Šakoti na svemu već u ponedeljak.

Šakota je u Crvenu zvezdu stigao 23. novembra, a za nešto manje od sedam meseci uspeo je nakratko da podigne Crvenu zvezdu u Evroligi i čak je dovede do etikete tima sa najboljom formom u elitnom takmičenju, ali su kasnije povrede kumovale padu na tabeli. Takođe, uveo je Zvezdu u plej-of gde je sa trećeg mesta trebalo da brani titulu. Ali, u međuvremenu je sezona zvanično poništena.

Podsetimo, Šakota je neposredno pre prekida sezone imao zdravstvenih poteškoća sa proširenim venama, zbog čega je bio na operativnom zahvatu i nije mogao da vodi ekipu na gostovanjima. Uspeo je da se izbori sa nezgodnim problemom, ali je vrhuška Zvezde odlučila da krene drugim putem.

Podsetimo, od ranije se pominje da će Zvezdu napustiti Lorenzo Braun i Bili Beron (istekli im ugovori), a da je sa Džejmsom Gistom sporazumno raskinuta saradnja. S druge strane, Kevin Panter navodno traži 350.000 evra za ostanak, mada ima poziv milanske Olimpije...



tagovi

Dragan Šakota

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara