©Star Sport
©Star Sport

Zvezda se sprema za Hauarda: Jedan igrač neće moći da ga zaustavi

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 21:38

"Moraćemo timski da se postavimo, da pomažemo jedni drugima", kaže Branko Lazić

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Vitorije)

Crvena zvezda je oscilirala u Valensiji, potpuno podbacila u defanzivi u prvom poluvremenu, pa takva igra ne sme da joj se ponovi u Vitoriji (petak, 20.30), ukoliko želi konačno da prekine seriju neuspeha na gostujućim terenima.

Izabrane vesti

Baskonija je procvetala nakon povratka Duška Ivanovića, pa trenutno zauzima peto mesto na tabeli Evrolige sa skorom od sedam pobeda i pet poraza, dok se crveno-beli još nisu konsolidovali, pa sa učinkom 4-8 zauzimaju tek 16. poziciju na tabeli.

Ipak, ima još dovoljno vremena da se ekipa Janisa Sferopulosa uključi u borbu za plej-of.

"Biće izuzetno teško, znamo da je Baskonija jako atletski i fizički dobra ekipa, dosta trče i jako su agresivni u napadu i odbrani. U Valensiji smo odigrali dobro drugo poluvreme, prvo ne baš, tako da ćemo to da uzmemo za neki reper i već sutra od prvog minuta pokušati da nametnemo naš ritam i odigramo kako treba", rekao je Branko Lazić.

Ivanović dobro poznaje svoje bivše igrače, vrlo dobro zna njihove prednosti i mane.

"Možda će oni imati tu neku malu, neznatnu prednost, ali opet sve zavisi od nas, kako uđemo u utakmicu. Ako uđemo kao protiv Valensije nećemo naravno imati čemu da se nadamo. Ako budemo ušli kao u drugo poluvreme, sigurno da ćemo imati velike šanse da završimo utakmicu pozitivnim ishodom".

Markus Hauard je jedan od najboljih igrača Evrolige, te deluje nezaustavljivo u ovoj sezoni.

"Moraćemo pre svega da odigramo timski, jer jedan igrač neće moći da ga zaustavi. Moraćemo timski da se postavimo, pomažemo jedni drugima. Samo tako možemo da se postavimo i dođemo do pozitivnog ishoda".

Crveno-beli nikada Evroligu nisu startovali sa šest poraza na gostujućim terenima.

"Jeste, stoji nam to kao uslovno rečeno - teret. Još nijednu pobedu nismo zabeležili na strani, ali svaka nova utakmica je nova prilika da prekinemo taj niz. I evo koliko već sutra daćemo sve od sebe da se to dogodi".

Lazić je pauzirao mesec dana zbog povrede, tako da još uvek nije na maksimalnom nivou fizičke forme.

"Daleko sam još od 100 odsto i mislim da će tako biti još neko vreme. Nažalost, nemamo mnogo vremena za treninge, utakmice se smenjuju i pokušavam kroz njih da se vratim", zaključio je Lazić.


tagovi

Markus HauardBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara