©Star Sport
©Star Sport

Zvezda suspendovala O'Brajanta

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 16:21

Amerikanac kažnjen zbog sukoba sa Dejanom Radonjićem

Crvena zvezda je supendovala Džonija O'Brajanta na deset dana, piše Sportando, pozivajući se na svoje izvore.

Snažni centar je imao verbalni sukob sa trenerom Dejanom Radonjićem tokom meča sa Anadolu Efesom, posle čega je poslat u svlačionicu. Klub sa Malog Kalemegdana je iz tog razloga odlučio da kazni Amerikanca, pa neće biti u konkurenciji za večerašnji meč sa Asvelom.

Izabrane vesti

Džoni O'Brajant je studirao Luizijana stejt univerzitet, a 2014. godine je izabran kao 36. pik drugog kruga drafta od strane Milvokija, gde se potom zadržao dve godine. Potom je igrao za Denver, pa Šarlot, a u Evropu je prvi put stigao u julu 2018. godine kada je potpisao za Makabi. Potom je igrao za Lokomotivu Kubanj, a letos je stigao u Crvenu zvezdu kao želja bivšeg šefa struke Saše Obradovića.

Visoki igrač je igrao promenljivo ove sezone, imao je neke blistave, ali i dosta prilično loših partija. U Evroligi je prosečno beležio 11,3 poena poena po utakmici i imao 5,2 skoka. U ABA ligi je zabeležio sedam nastupa, uz prosek od 10,6 poenai 5,3 skoka po meču.

Posle dva teška poraza od Barselone i Anadolu Efesa, košarkaši Crvene zvezde u 23. kolu za rivala imaju ekipu koju su u prvom delu sezone dobili rutinski (89:68), ali činjenica je da se mnogo toga promenilo u međuvremenu . Crveno-beli u poslednjih pet mečeva imaju samo jednu pobedu (Real Madrid) i nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli, dok je Asvel sa tri trijumfa na poslednja četiri susreta preskočio srpskog šampiona sa pobedom više.

Utakmica između Crvene zvezde i Asvela zakazana je 20.45 u dvorani Aleksandar Nikolić, a videćemo koliko će Radonjić imati komplikacija tokom utakmice bez O'Brajanta u rotaciji.


tagovi

Džoni Obrajant

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara