Zvezda u punom sastavu na Zlatiboru za nastavak dominacije

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.05.19. | 09:20

Večeras su na programu sva tri okršaja u Grupi A košarkaške Superlige

Crvena zvezda je pokazala protiv Dunava da neće olako shvatiti domaće prvenstvo, FMP se na Zlatiboru mučio samo u prvoj deonici, a Borac je protiv OKK Beograda došao do trijumfa tek nakon veoma guste završnice. Tako bi se ukratko moglo opisati prvo kolo ovogodišnje Superlige u Grupi A koje je odigrano prethodnog vikenda, a nas već na međunarodni praznik rada očekuje drugo kolo i nova uzbuđenja.

Krenimo od meča u kom će Zlatibor dočekati Zvezdu večeras od 19 časova. Biće to repriza dvoboja iz grupne faze prošlogodišnjeg izdanja Košarkaške Superlige, a tada su beogradski crveno-beli bili uspešniji u oba susreta.

Izabrane vesti

Iza Zlatibora je sasvim solidna sezona u Košarkaškoj ligi Srbije gde su uspeli da ponove uspeh iz prethodne sezone kada su završili na petom mestu. Ekipu je sa klupe predvodio Vanja Guša koji je u toku sezone napustio klub, a zamenio ga je pomoćnik, Strajin Nedović.

Sa druge strane stiže motivisana ekipa Crvene zvezde koja je nakon naporne plej-of serije u finalu ABA lige uspela da se okiti titulom prvaka i izbori Evroligu. Iz tabora crveno-belih najavljuju da na tome neće stati i da je cilj da se ove sezone osvoji trofej i u domaćem prvenstvu. Milan Tomić mogao bi da ima glavobolje, pošto je pred start Superlige sa spiska morao da precrta tri igrača. Odlučio se, na kraju, da u domaćem šampionatu ne nastupe Stratos Perperoglu, Džo Regland i Majk Cirbes.

Ipak, od igrača koje je Tomić prijavio za ovo takmičenje - sve će imati na raspolaganju na ovom gostovanju.
"Idemo da odigramo dobru utakmicu, znamo da nas očekuje i dosta navijača koje Crvena zvezda ima u tim krajevima. Svako, kao što sam rekao i na konferenciji u Kući košarke pre početka takmičenja, ko se nalazi u Superligi je potpuno zasluženo tu. Zato moramo da odigramo maksimalno, bez ikakvih oscilacija. Imam na raspolaganju sve igrače koji su prijavljeni za Superligu, o startnih 12 odlučićemo pre početka utakmice", rekao je trener crveno-belih Milan Tomić.

U prvom meču, protiv Dunava, crveno-beli se nisu ni oznojili i sa pola gasa su uspeli da pređu 100 datih poena. Odličan je bio Dušan Ristić za koga je ovo šansa da se dokaže jer u ABA ligi nije imao veliku minutažu, posebno u završnici.
"Zlatibor je već nekoliko godina vrlo ambiciozna sredina, u kojoj se ulaže u košarku. Ekipa je zasluženo u Superligi, i mi imamo dvostruku obavezu – da se u lepom svetlu prikažemo publici, ali i da zabeležimo pobedu na prvoj gostujućoj utakmici u grupi. Dobro smo radili prethodnih dana, spremni smo za ovaj meč", rekao je centar crveno-belih koji je uvodni meč u Superligi završio sa 18 poena, osam skokova i indeksom 32.

Svakako da je Zvezda kao ekipa koja je izborila Evroligu veliki favorit i sve osim ubedljive pobede crveno-belih bilo bi veliko iznenađenje.

U Železniku ćemo gledati duel između FMP-a i Borca, između dva tima koja su u prvoj rundi ostvarila pobede. Tim iz beogradskog predgrađa je svakako favorit u ovom susretu, ali biće zanimljivo videti koliko će borbeni Čačani uspeti da im pariraju. Iza Pantera je relativno uspešna sezona na Jadranu, gde su ponovo uspeli da se domognu gornjeg dela tabele. Gorak ukus ostaje jedino zbog činjenice da su i pored toga na kraju bili najslabije plasirani srpski tim u regionalnom takmičenju.

Sa druge strane, Borac je ponovo uspeo da se domogne završnice u ABA 2 ligi u kojoj je ove sezone igrao plej-of protiv Sikst Primorske. Ispostaviće se da, osim nekog solidnog otpora, Čačani nisu uspeli da pruže ništa više protiv budućeg šampiona.

Ova dva tima igrala su prošle sezone u polufinalu Košarkaške Superlige, a dalje je otišao FMP nakon majstorice. Tada je malo nedostajalo da Čačak proslavi plasman u veliko finale domaćeg šampionata, a deluje da je najbolja šansa za tako nešto propuštena u prvoj utakmici u Železniku, kada je Borac lako mogao da dođe do brejka.

Za kraj nas očekuje susret dva tima koje su svoje mesto u Superligi obezbedila kroz Košarkašku ligu Srbije. U Starim Banovcima će koplja ukrstiti Dunav i OKK Beograd, a favoriti da odnesu pobedu na ovom susretu su svakako Klonferi.

Beogradski plavo-beli su u oba navrata ove sezone slavili protiv večerašnjeg domaćina, a navijači Dunava sigurno se nerado sećaju prvog njihovog okršaja u Hali „Park“ kada su Klonferi slavili sa veoma ubedljivih 39 poena razlike.

Ni na ovom susretu igračima Dunava neće biti lako, pošto je ekipa OKK Beograda u Superligu ušla pojačana za Filipa Stanića i Branislava Ratkovicu, koji su došli na pozajmicu iz Mega Vizure. Ova dva igrača su bila najefikasnija na meču prvog kola protiv čačanskog Borca, pa je odmah jasno da se radi o veoma dobrim pojačanjima. U klub se iz Igokee vratio i Novak Musić, koji je prethodno bio jedan od najkorisnijih igrača u Košarkaškoj ligi Srbije.

 

KOŠARKAŠKA SUPERLIGA – 2. KOLO

Sreda (Grupa A)

18.00: (1,25) FMP (17,0) Borac Čačak (4,40)
19.00: (1,85) Zlatibor Čajetina (20,5) Crvena zvezda (1,85)
20.00: (2,15) Dunav (14,5) OKK Beograd (1,80)

Četvrtak (Grupa B)

18.00: Mega Bemaks – Novi Pazar
19.00: Partizan – Tamiš
19.00: Dinamik – Sloboda Užice

* Kvote sz podložne promenama


tagovi

Dušan RistićMilan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara