Luka Vildoza (Starsport)
Luka Vildoza (Starsport)

Zvezdin "ermano" Vildoza pojasnio zemljacima: Srbi su ludi kao mi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 10:37

Veličanstvena scena iz Beograda preplivala Atlantik do Južne Amerike

Skandiranje krcatog Pionira "Argentina, Argentina..." tokom evroligaške utakmice Crvena zvezda - Žalgiris čulo se do domovine Lionela Mesija, Dijega Maradone i ostalih argentinskih "bogova".

Iako, kao Srbi, pomno prate gotovo sva sportska dešavanja na planeti i bez obzira što za Crvenu zvezdu igra jedan od njihovih miljenika - Luka Vildoza - Argentinci nisu mogli da se načude da u nekom "malom" Beogradu odzvanja ime njihove zemlje,

Izabrane vesti

Diario registrado je pokušao da im objasni odakle toliki izliv emocija Srba prema samo kilometarski dalekom narodu na drugom kraju sveta. Podseća da je protivnik Argentinaca u polufinalu fudbalskog Svetskog kupa bila Hrvatska, najveći rival Srbije u svakom sportu, što bi mi rekli "od boćanja, pikada, pa nadalje".

A, onda, nekako u isto vreme dok su Mesi, Alvarez i ostali argentinski fudbaleri probijali put ka finalu Mundijala, Vildoza je krčio Zvezdi stazu kao šestoj uzastopnoj pobedi u Evroligi, pa su pune tribine, koje su znale koliko je argentinski plejmejker zaluđen za fudbalom, još jednom počele da mu se zahvaljuju za sve što čini, a čini mnogo, za crveno-bele. Ne samo na terenu. Jer, nedavno, kada je Srbija igrala sa Švajcarskom na Mundijalu, Argentinac se posle trijumfa nad Virtusom nije spakovao kući, već je ostao u Pioniru da s navijačima crveno-belih bodri Orlove, pa su ga prisutni oslovljavali sa "ermano" (brat).

"To je neverovatno! Gde god sam pogledao, svi su mi pričali kako teče utakmica (u Dohi). I na kraju su skandirali: Argentina, Argentina! Srbi su 'bolesni' kao mi, doživljavaju sport sa istom strašću", kroz smeh je za Dijario registrado rekao Vildoza kome je skandiranje, neposredno pred dva odlučujuća slobodna bacanja, zagrejalo srce.

Međutim, bio je "hladan kao led" kada je sa linije penala zadavao završni udarac gostima iz Kaunasa...




tagovi

Katar2022MundijalLuka VildozaKK Crvena zvezdaŽalgirisEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara