Dalibor Ilić (Foto: Starsport)
Dalibor Ilić (Foto: Starsport)

Zvezdin hendikep u reketu, Ilić se pojavio u pravi čas

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 13:07

Crveno-beli precrtali dva centra zbog pravila o broju stranaca, što se osetilo protiv FMP-a, ali jedan od najmlađih pokazao da Sferopulos može da mu veruje

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Nakon što je Crvena zvezda obelodanila spisak igrača za Mozzart Kup Radivoja Koraća, bilo je jasno da bi najvećih problema u Nišu mogla da ima u reketu. Morao je Janis Sferopulos da precrta nekoliko stranaca, a među njima i Fredija Gilespija i Majka Tobija, kao i novajliju Treja Tompkinsa. Tako je praktično ostao sa trojicom centara, uz mladog Stefana Marjanovića i to se osetilo protiv FMP-a. Ipak, u pravi čas je Dalibor Ilić pokazao da crveno-beli mogu da se oslone na njega.

Izabrane vesti

Zvezdin problem u borbi pod obručima jasno se oslikao kroz ofanzivne skokove i sjajnu partiju protivničke "petice", dobro poznate svima na Malom Kalemegdanu. Ognjen Kuzmić je meč protiv doskorašnjih saigrača okončao sa 18 poena i 15 skokova, te je sakupio i 34 indeksna poena. FMP je sakupio 37 lopti pod obručima, Zvezda 26. Pritom, je imala samo tri ofanzivna skoka za 40 minuta - Kuzmić je sam zabeležio osam.

Iskusni centar kao da je vratio vreme i podsetio na najbolje dane, igrao odlično i u odbrani. Osetio je višak prostora, posebno jer je Džoel Bolomboj relativno brzo zaradio dva faula.

Čestitam Zvezdi na pobedi, a mislim da smo dali sve od sebe i da smo se borili. Oni su dosta bolji i kvalitetniji tim, a mi se borili kako znamo i umemo. Dobro sam se osećao, ali košarka je timski sport. Ne može nikad jedan čovek da bude zaslužan za dobro ili loše", rekao je Kuzmić posle susreta i priznao da mu za dobra izdanja u dresu Pantera pomaže što ima više prostora za treninge.

Jasno je da mu je za kvalitetnu partiju u četvrtfinalu Kupa pomoglo što veoma dobro zna kompletnu Zvezdinu ekipu.

Poznajem ih godinama, dobro je bilo. Pratim svaku Zvezdinu utakmicu".

Nisu se Luka Mitrović i Bolomboj najbolje snalazili u duelima sa doskorašnjim saigračem, ali se onda u poslednjoj četvrtini pojavio Ilić. Dobio je prostora da oproba šut za tri poena i iskoristio ga na startu četvrte deonice. Čim je lopta prošla kroz mrežicu, Dalibor kao da je probio čep. Usledilo je sjajno zakucavanje posle alej-up dodavanja Adama Hange i onda nova trojka, kojom je crveno-belima obezbedio dvocifrenu razliku u poslednjoj četvrtini (68:58).

Nije mnogo igrao ove sezone, ali je strpljivo čekao i iskoristio ukazanu priliku. To nije propustio da pohvali ni šef struke tima sa Malog Kalemegdana.

Dalibor je bio jako važan za pobedu. Dao nam je rešenja sa klupe. Bio je jako koristan u oba smera, iako ga dugo nisam koristio. Ima od mene posebne čestitke, jer ima pravi mentalitet i uvek je spreman da pomogne, kad god ga koristim“, rekao je Sferopulos posle meča.

Daliborov doprinos je na kraju stao u svega nekoliko minuta, ali je bio ključan za konačan ishod. Nema sumnje da će mu pomoći da podigne samopouzdanje i nastavi da se nameće treneru.

Nadam se da rad dolazi na naplatu. Drago mi je što sam u ključnim momentima pogodio trojke i možda prelomio meč. Nadam se da ću nastaviti da budem što bolji i pomognem klugu u ostvarenju cilja", istakao je Ilić posle dobre partije na Kupu.

Iako nije mnogo igrao ove sezone, znao je da bi zbog pravila o broju stranaca mogao da dobije šansu u Nišu. Nije se bunio zbog slabe minutaže, već je marljivo radio i dočekao priliku.

"Trener mi je rekao da uvek budem spreman. Iz utakmice u utakmicu, u zavisnosti od protivnika. Uvek moram biti spreman naročito na utakmicama gde je broj stranca ograničen. Napravili smo dobru atmosferu, jednostavno tu smo svi jedni za druge. Stranci kao da su već duže vreme tu i nadam se da ćemo sve to pokazati do kraja sezone i ostvariti cilj”, zaključio je Dalibor Ilić.

Crveno-bele sada očekuje duel sa ekipom Čačka 94 u polufinalu Mozzart Kupa Radivoja Koraća. Jasno, apsolutni su favoriti da izbore plasman u još jedno finale, a Ilić bi protiv člana KLS-a mogao da dobije priliku da se dodatno podigne i kroz dobro iskorišćene minute izbori za veći prostor najpre u potencijalnoj borbi za Žućkovu levicu, a potom i u nastavku sezone.


tagovi

KK Crvena zvezdaDalibor IlićJanis SferopulosOgnjen Kuzmić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara