Majk Tobi i Luka Dončić (©fiba.basketball)
Majk Tobi i Luka Dončić (©fiba.basketball)

Zvezdin novi centar ide na Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 19:48

Slovenci saopštili konačan spisak, a na njemu se nalazi Majk Tobi, kao i bivši košarkaš Partizana Gregor Glas

Košarkaški savez Slovenije obelodanio je konačan spisak igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo. Naravno, prva zvezda tima je Luka Dončić, a uz njega će put Japana i Okinave krenuti novi centar Crvene zvezde, Majk Tobi.

Jedna od glavnih dilema selektora Aleksandra Sekulića je bila kojeg naturalizovanog igrača da povede na planetarnu smotru, a odlučio se za provereni izbor i ostavio Džordana Morgana van selekcije. Poslednji presek nije "preživeo" ni Aljaž Kunc.

Izabrane vesti

Iako se Tobi nešto kasnije priključio pripremama, bilo je za očekivati da dobije prednost u odnosu na Morgana, čak i pored činjenice da je bivši centar Karšijake, Uniksa i Venecije bio sa timom od prvog dana i učestvovao na svim dosadašnjim pripremnim mečevima. Ipak, bivši košarkaš Valensije, koji se ovog leta obavezao na vernost klubu sa Malog Kalemegdana, već ima dva takmičenja u dresu Slovenije iza sebe: Olimpijske igre 2021. u Tokiju i Evrobasket prošlog leta.

Zmajčeki na Mundobasket vode Jaku Blažiča, Jakoba Čebašeka, Žigu Dimeca, Luku Dončića, Zorana Dragića, Gregora Glasa, Gregora Hrovata, Alekseja Nikolića, Bina Prepeliča, Klemena Prepeliča, Žigu Samara i Majka Tobija. Goran Dragić je završio sa reprezentacijom, a nema ni Eda Murića zbog povrede,

Dakle, priliku će dobiti i bivši košarkaš Partizan Mozzart Beta, Glas. On je usred minule sezone napustio crno-beli i prešao u Cedevitu Olimpiju, koja ga je poslala na kaljenje u Mornar. Od ovog leta konkuriše za mesto u prvom timu Ljubljančana kod Simonea Pjaniđanija.

Slovenija će se na samitu najboljih svetskih selekcija boriti u Grupi F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim ostrvima, a dva tima sa najboljim plasmanom obezbediće prolazak u narednu fazu takmičenja.

Sekulićev tim je odigrao šest mečeva ovog leta u okviru priprema, sastao se sa Kinom, Crnom Gorom, Španijom, Sjedinjenim Američkim Državama i dva puta sa Grčkom, a dobio je samo prva dva pomenuta rivala. Vlatko Čančar je otpao zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, dok je Dončić propustio susret sa reprezentacijom SAD iz predostrožnosti.


tagovi

KK Crvena zvezdakošarkaška reprezentacija SlovenijeMajk TobiLuka DončićGregor Glas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara