Marko Simonović, © Star sport
Marko Simonović, © Star sport

Zvezdina ideja – Marko Simonović trener

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 09:15

Crveno-beli završili prelazni rok kad je u pitanju spoljna linija

Vratio se da igra košarku još dve sezone, kad mu istekne ugovor imaće 36 godina i postaće – trener. Treći mandat u Crvenoj zvezdi Marko Simonović je počeo s namerom da u njoj okonča igračku karijeru i spremi se za otvaranje novog poglavnja, koje bi podrazumevalo upliv u trenerske vode.

Da bivši reprezentativac ima ambicije da se bavi stručnim radom, kao i da ga na Malom Kalemegdanu ozbiljno shvataju, potvrđuje novi strateg crveno-belih, Saša Obradović, koji je i otkrio Simonovićeve planove.

Izabrane vesti

„Srećan sam što ću imati takvog čoveka u ekipi, kao igrača, ali i potencijanog trenera. Osim igračkih stvari, koje su opšte poznate, ideja je bila da mu pomognemo da se razvija i jednog dana, možda, bude i trener u klubu. To je njegova želja i u tome ćemo mu sigurno pomoći. Njegov zadatak nije samo na terenu, već i da pomaže ostalim igračima znanjem i iskustvom. Da ih podrži i pomogne da dostignu potencijal. Kao i da im se nađe u svakoj prilici“, predočio je Obradović na stranicama Sportskog žurnala.

Prethodno, Simonović iako je u maju proslavio 34. rođendan – još može da bude do koristi na parketu, pogotovo što Zvezdu i naredne sezone očekuje iscrpljujući ritam od bar dve, nekad i tri utakmice sedmično (Evroliga, ABA liga, Superliga i Kup Srbije), zbog čega je svaki igrač bitan u rotaciji.

S obzirom da nas čeka veliki broj utakmica, svi, ne samo Marko, moraju da budu spremni na različite zadatke. A on bi iskustvom, karakterom i zvezdaštvom trebalo da bude uzor. Takođe, važno je da u tom procesu i on dobije adekvatnu pripremu za posao kojim želi da se bavi po završetku karijere. Trenerski posao je njegova velika želja i to bi trebalo poštovati. A ja ću mu sigurno oberučke pomoći na tom putu. Nadam se da ćemo dobro sarađivati“, dodao je Saša Obradović.

Prema njegovima rečima, Simonovićevim angažmanom Crvena zvezda je verovatno završila aktivnosti u prelaznom roku kad je reč o dovođenju igrača na spoljnim pozicijama. Prethodno su potpisali Lendri Noko (Alba), Kori Volden (Partizan), Džordan Lojd (Valensija) i Lengston Hol (Prometeas).

Zasad je to – to. Pratićemo situaciju na tržištu, postoje različita razmišljanja i viđenja“, dodao je Saša Obradović.

Crveno-beli bi početkom avgusta trebalo da počnu pripreme za narednu sezonum, u planu je i odlazak na planinu, mada se još ne zna koju, kao ni da li će put biti izvodljiv zbog epidemiološke situacije.


tagovi

KK Crvena zvezdaMarko SimonovićSaša Obradović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara