Džon Holand i Marijus Grigonis (©Star Sport)
Džon Holand i Marijus Grigonis (©Star Sport)

Zvezdini igrači veruju u bolje dane: Kada naučimo da nadigramo sebe, pobedićemo i druge

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.10.22. | 10:29

“Ako naučimo na greškama, verujem da ćemo pobediti u narednom meču kada budemo u istoj situaciji“, kaže Džon Holand

Gorku pilulu progutali su svi u Crvenoj zvezdi prošle večeri. Umesto prvenca u Evroligi, zabeležen je drugi poraz i to protiv rivala koji je celu utakmicu igrao sa jednim klasičnim plejmejkerom i rovitim Derikom Vilijamsom koji je uz Mateuša Ponitku i Marijusa Grigonisa izvukao veliki brejk.

Za sve na Malom Kalemegdanu neočekivan ishod, za Panatinaikos rezultat koji ne samo što je prekinuo niz od tri uzastopna poraza na beogradskom parketu, već i u svim takmičenjima tokom poslednjih dana.

Izabrane vesti

Dok crveno-beli traže izlaz, svi pogledi su mahom usmereni ka Džejlenu Adamsu. Amerikanac i dalje ne igra ni blizu onoga što se od njega očekuje, situaciju dodatno otežava skraćena rotacija bekovske linije, ali ni on nije uradio previše da se bar delimično ublaži izostanak nekoliko važnih igrača...

“Ceo svet mi se promenio, ali trudim se da igram svoju igru, da iskoristim svaku šansu koju dobijem. Sve je ovo novo za mene i pokušavam da se što pre adaptiram, verujem da će biti bolje uskoro“, kaže Adams i dodaje:

“Energija navijača je sjajna, jedna od najluđih utakmica kojima sam prisustvovao poslednjih godina. Hranili smo se hukom navijača, zato mi je žao što nismo uspeli da pobedimo. Ali, vratićemo se jači. Ovo nam je definitivno najbolja utakmica od početka sezone. Sada moramo da nastavimo istim putem i radimo kako bismo dalje napredovali. Idemo u salu, da radimo na detaljima koji su odneli prevagu, kao što su ofanzivni skok, izgubljene lopte...“

Nedelja, 17.00: (2,15) Cedevita Olimpija (14,5) Crvena zvezda (1,80)

Saglasan je Džon Holand sa svojim plejmejkerom da je bilo problema u igri Zvezde, ali nema dilemu da ekipa ima veliki prostor za napredak.

“Moramo da napredujemo dalje. Na nama je ovo što se dogodilo, ali moramo da izvučemo pouke. Ovo su utakmice koje moraju da se dobiju. Sezona ide dalje brzo, ali mi moramo da radimo dalje i tražimo bolju formu. Tek je početak, imamo još dosta šansi. Verujem da možemo da budemo dobar tim, iskoristićemo druge šanse. Jesmo igrali protiv Panatinaikosa, ali smo zapravo igrali protiv sebe. Svaki dan, svaka utakmica je šansa da nadigramo sebe. Biće uspona i padova, ali verujem da možemo da napredujemo“.

Energični krilni košarkaš zna gde se grešilo i kako može sve da se promeni.

“Nismo dovoljno dobro čuvali loptu u ključnim momentima, ali to je sve deo procesa učenja. Moramo da idemo dalje. Mučimo se sa povredama i mnogim stvarima, ali tako je i drugima. Nije izgovor, već realno stanje stvari. Uradili smo dobar posao u najvećem delu. Ako naučimo na greškama, verujem da ćemo pobediti u narednom meču kada budemo u istoj situaciji“.

Luka Mitrović odlično je svestan toga koliko se u Crvenoj zvezdi teško podnose neuspesi, ali veruje da će svaka pobeda i poraz učiniti da ovaj tim dodatno poraste.

“Uvek pada teško poraz, pogotovo u našoj hali u ovakvoj atmosferi. Imali smo veliku želju, a imali smo i priliku da rešimo meč u nekoliko navrata. U većem delu meča smo vodili, mogli su pred kraj neki šutevi da uđu, promašili smo i neka bacanja, a oni su s druge strane pogodili teške šuteve. Tako utakmica dođe na jednu loptu i prevagnulo je na njihovu stranu”, rekao je Mitrović i dodao:

“Vremena za preterano tugovanje nema. Malo nam fali, još kao ekipa ne znamo da dobijamo uzbudljive završnice, ali učićemo. Svakako da bi nam ova pobeda mnogo značila, mislim da će svaka pobeda u oba takmičenja činiti ovaj tim većim, ali nadam se da će isto to činiti i porazi”.

Vruće glave najteže je analizirati utakmicu, ali je jasno da je Crvenoj zvezdi nedostajao stabilan šut... Jer, posle tri vezana pogotka u uvodna tri i po minuta utakmice za sledeće tri trojke crveno-beli su ispalili 19 lopti.

“Teško je sada naći koji detalj je presudio, ali šut nas nije služio – promašili smo nekoliko otvorenih šuteva za tri, kao i dosta penala, a ipak smo bili blizu pobede, što znači da je bilo i dobrih stvari. Gradićemo samopouzdanje treninzima i utakmicama, nadamo se da će ući kada bude potrebnije”.

20.30: (1,70) Baskonija (14,5) Partizan Mozzart Bet (2,30)

Vremena za odmor nema. Već u nedelju sledi novi ABA derbi, odnosno gostovanje Cedeviti Olimpiji, a zatim vezana gostovanja u Evroligi Baskoniji i Real Madridu.

“Čeka nas utakmica sa Cedevitom u gostima za dva-tri dana, svaki meč je bitan - treba da saberemo misli, ohladimo glave i idemo tamo da odigramo što je bolje moguće”.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaDžejlen AdamsDžon HolandLuka Mitrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara