Aleksa Avramović i Najdžel Vilijams Gos (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)
Aleksa Avramović i Najdžel Vilijams Gos (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)

Avramović: Hvala Kevinu, nosi nas na krkačama - sada je veliki pritisak na Realu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 00:03

"To je plej-of, to je ono što mi volimo. Prava muška igra. Izaći će mnogo agresivnije u sledećoj utakmici, gube, a mi sa pobedom znamo šta dobijamo - idemo u našu kuću, gde znamo koliko smo opasni", dodaje košarkaš Partizan Mozzart Beta posle pobede u Madridu

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida/

Na dan kada je Dušan Kecman pogodio trojku sa zvukom sirene za pobedu protiv Cibone i titulu u ABA ligi, Partizan Mozzart Bet je srušio Real usred Madrida - trojkom Kevina Pantera na manje od sekunde do kraja (89:87). Slave crno-beli veliku pobedu, napravili su brejk na startu plej-of serije sa Kraljevskim klubom i veliki korak ka plasmanu na Fajnal for Evrolige u Kaunasu.

Izabrane vesti

"Fenomenalno. Od čega da počnem, da li od poslednje Kevinove trojke ili celokupnog doživljaja. Puna hala, mnogo naših navijača, hvala im na svemu. Gde god igramo, tu su naši Grobari. Nošeni smo bili velikom energijom. Hvala Kevinu, nosi nas, pogodio je pretežak šut - 26 poena. Lider ove ekipe, pravi kapiten. Jam je takođe odigrao fenomenalno. Svaki igrač je imao doprinos, Dante pogodio težak koš pod faulom...", prvi su utisci Alekse Avramovića posle fantastičnog trijumfa.

Sada je Kraljevski klub pod velikim pritiskom, pošto je dobro poznato kako Partizan igra na svom terenu. Osetio je to u smiraj ligaškog dela sezone (104:90 za crno-bele).

"Radovali smo se, to je prošlo, sedeća utakmica je važna. Veliki je pritisak na njima, pušta se čvršća igra, pušta se dosta kontakta, mora da baš bude faul da bi se sviralo. To je plej-of, to je ono što mi volimo. Prava muška igra. Izaći će mnogo agresivnije u sledećoj utakmici, gube, a mi sa pobedom znamo šta dobijamo - idemo u našu kuću, gde znamo koliko smo opasni".

Sjajan meč su odigrali crno-beli na oba kraja terena, iako im je velike probleme pravio Gabrijel Dek. Argentinac je ubacio 24 poena, uz osam skokova za indeks 33, pogodio težak šut pod faulom za preokret na 21 sekundu do kraja. Nije ipak bilo dovoljno, jer je Panter imao drugačije planove.

"Nismo imali rešenja za Deka. Ode na post-ap - da koš. Šutne trojku - ubaci, pa ode jedan na jedan u izolaciju... Sve je pogađao. Klasa od igrača. Igrao sam protiv njega dve godine u Španiji, fenomenalan igrač i momak".

Iako je najveće zasluge za trijumf poneo kapiten, Avramović insistira da je ovo bila timska pobeda.

"Svako je dao doprinos. Smajli je fenomenalno krenuo utakmicu i držao nas. Zek je posle pogađao neke svoje šuteve, pa se nadozveao Jam, Egzum, ja sam ubacio neki težak šut, a Kevin nas nosi na krkačama i ćao".

Partizan od sredine decembra i pobede nad Anadolu Efesom ima učinak 17-5 u Evroligi. Puleni Željka Obradovića pucaju od samopouzdanja.

"Živim za ovakve utakmice. Volim da se nadmećem. Pokaži da si bolji i 'ajmo da igramo najbolju košarku. Partizan, pogotovu u drugom delu, igra izvanrednu košarku. Ne predajemo se, 16-5 na poslednjoj 21 utakmici, fenomenalan rezultata. Mogli samo da pobedimo još neke utakmice, tu smo gde jesmo, ovo je realnost, vodimo 1:0 i spremamo se za sledeću utakmicu", zaključio je Aleksa Avramović.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAleksa AvramovićKevin PanterKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara