Paolo Bankero (©AFP)
Paolo Bankero (©AFP)

Bankero stao Italijanima na žulj: Najveći san mi je bio dres SAD, korona i Šiševski uticali na moju odluku

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 09:35

Novi reprezentativac olimpijskog šampiona jedva čeka Mundobasket

Trebalo je da postane nova uzdanica Italije, selektor Đanmarko Poceko i ljudi iz tamošnjeg Saveza radili su sve kako bi se Azuri obezbedili prvim pikom sa prošlogodišnjeg drafta i sve je izgledalo kao da ide u smeru srećnog razrešenja, sve dok Paolo Bankero nije odlučio da se okrene pozivu SAD i stavi tačku na spekulacije.

Mlada zvezda Orlanda zaigraće za Amere na predstojećem Mundobasketu i to je mnogo razljutilo sve u reprezentaciji Italije, pošto su čak tvrdili da je ranije dao reč da će ići srcem i zaigrati za selekciju zemlje iz koje vuče korene.

Izabrane vesti

To se neće dogoditi, a Bankero je sada dodatno stao na žulj svima na Čizmi izjavom da mu je najveći san bio da zaigra za SAD.

“Imao sam poster američke reprezentacije koja je bila zalepljena za zid moje sobe. Gledao sam je svaki dan. I to mi je bio najveći san kada sam bio dete, da zaigram za SAD“, kaže ruki godine za AP i dodaje:

“Znate kakav je osećaj kada vam se dogode leptirići u stomaku kada negde odete ili nešto vidite. Tako je bilo za mene, bez preterivanja, kada sam dobio poziv SAD. Jako sam ponosan zbog toga“.

Italijani su ga mnogo želeli...

“Imao sam 17 godina kada su me pozvali iz italijanskog Saveza i osećao sam tada da je to šansa koju ne smem da propustim. Porodica sa očeve strane je iz Italije, ali nisam znao mnogo toga o svom italijanskom poreklu. Smatrao sam da je to dobra šansa da naučim više i približim se italijanskim korenima“.

Ali...

“Pandemija virusa korona me je udaljila od toga, zbog čega sam počeo da se pitam da li je to pravi put za mene. Otišao sam na Djuk, imao dobru godinu i postao prvi pik. Tada se sve promenilo“.

Veliki uticaj u njegovoj promeni odluke imao je legendarni Majk Šiševski.

“On mi je sugerisao da još jednom dobro razmislim o svemu i da li treba da zaigram za Italiju pre nego za SAD. Svi ti faktori su uticali na moju konačnu odluku. Dobro sam razmislio i prelomio“.

Bankero je iza sebe ostavio sjajnu prvu godinu u NBA ligi. U dresu Medžika beležio je 20 poena, 6,9 skokova i 3,7 asistencija. U reprezentaciji SAD sačekaće ga mlada postava u kojoj su Mikel Bridžis, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Tajris Haliburton, Džoš Hart, Brendon Ingram, Džeren Džekson, Kameron Džonson, Voker Kesler, Bobi Portis i Ostin Rivs, koji je prethodno odjavio Nemačku.

Ameri igraju u Grupi C koju čine još Jordan, Grčka i Novi Zeland. Utakmice će igrati u Manili.


tagovi

Mundobasket 2023Paolo Bankerokošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara