Aleksa Avramović i Luka Bogavac (Foto: Partizan/Dragana Stjepanovic)
Aleksa Avramović i Luka Bogavac (Foto: Partizan/Dragana Stjepanovic)

Crno-belo pokajanje: Mega Mozzart više želela pobedu od nas i svaka joj čast

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.01.22. | 08:30

"Nismo ušli u utakmicu na isti način kao protiv Hamburga. Primili smo previše poena u prvom poluvremenu, što je znatno podiglo njihovo samopouzdanje", izjavio je bek Partizana posle poraza od Mege Mozzart

Stigao je umor košarkaše Partizana, u to nema sumnje, ali teško da je to opravdanje za poraz od desetkovane ekipe Mege Mozzart. Četa Vladimira Jovanovića je imala sijaset problema, susret dočekala bez petorice prvotimaca, ali je odigrala odvažno, sigurno, bez pritiska, te je na kraju priredila možda i najveće iznenađenje u ABA ligi ove sezone - srušila crno-bele i prekinula im niz od pet pobeda. Odigrali su mladi Jovanovićevi puleni sjajan meč, koji je u poslednjim sekundama trojkom rešio Skuči Smit (93:90). Šta je na kraju dovelo do toga da košarkaši tima iz Humske pognute glave napuste dvoranu Aleksandar Nikolić? Veća želja rivala za pobedom, istakli su Aleksa Avramović i Balša Koprivica.

Ušla je ekipa Željka Obradovića u paklen ritam. Duel sa Megom bio joj je šesti od početka godine. Imao je Partizan i problema sa virusom korona, nekoliko prvotimaca van stroja, ali ga to nije sprečilo da vezuje pobede - sve do duela sa gradskim rivalom.

Izabrane vesti

Na težak raspored uticalo je i širenje korone svlačionicom Mege, pa je prvobitni plan da se utakmica odigra 27. decembra minule godine promenjen. To je dovelo do toga da crno-beli u nešto više od dve sedmice odigraju šest mečeva. Najpre su 3. januara savladali Zadar (103:72), a dva dana kasnije i Split (109:49). Posle sedmodnevne pauze ušli su u haotičan ritam, pritom je i nekoliko prvotimaca dobilo pozitivne rezultate testa na virus korona. Ipak, dobili su najpre Trento kod kuće (97:65), a potom i Studentski centar u Podgorici (93:83). Minulog utorka su bili ubedljivi protiv Hamburga (102:77), ali su izgleda ostali bez goriva pred meč sa Megom.

Izlaganje velikim naporima ostavilo je najveći danak na Zeka Ledeja - najkonstantnijeg Partizanovog prvotimca ove takmičarske godine. Amerikanac u duelu sa ekipom Vladimira Jovanovića nije ličio na sebe, pa je susret okončao sa tri poena uz samo jedan pogođen šut iz igre (1/5 za dva, 0/2 za tri i 1/2 sa linije penala). Drugo najslabije izdanje snažnog krilnog centra u dresu Partizana, jedino je lošije odigrao meč sa Trentom (dva poena).

Jasno je da je nedostajao njegov doprinos, ali je još veći problem što niko nije uspeo da ga nadomesti.Toga se na konferenciji za medije posle utakmice dotakao i trener Obradović.

"Nismo imali energiju koju smo imali pre dva dana. Za neke igrače je to logično, s ozbirom koliko su dali na toj poslednjoj utakmici, ali za neke bogami nije", rekao je trofejni stručnjak.

Zamerio je mlađim igračima.

"Ako već pričamo o mladosti u ekipi Mege, onda treba da se osvrnemo i na mladost koju mi imamo u ekipi. Tu vidim problem, što oni sebe ne mogu da izmotivišu i odigraju utakmicu na najbolji način, što sigurno nije bio slučaj. Time sam nezadovoljan, sve ostalo mogu da razumem. Da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe to je nedopustivo i na tome ćemo da radimo", dodao je Obradović.

Svestan je iskusni strateg da je sa mladima potrebno strpljenje i da su oscilacije sastavni deo sazrevanja. Osetno je ipak da su svi prikazali ogroman napredak od početka sezone, što je najvažnija stvar. Kod pojedinih se takođe oseća umor, jer se momci poput Rodiona Kuruca, Balše Koprivice, Alena Smailagića, Jama Madara i Gregora Glasa nisu u karijerama sretali sa ovakim ritmom. Čak ni Aleksa Avramović kroz karijeru nije igrao pod pritiskom koji sa sobom nosi crno-beli dres i u tempu u kojem se sedmično igraju po dve utakmice - i svaka je itekako važna.

Umor dovodi do pada koncentracije, koji potom vodi u greške na oba kraja terena. Uz sve to, mladi igrači Mege su u meč ušli totalno rasterećni, svesni da su im se šanse za pobedu mere u promilima. Pokazali su ipak veliku želju da se nadigravaju od prvog minuta i to je na kraju, čini se, presudilo.

"Želeli su pobedu više od nas i to je od početka bilo evidentno. Nismo ušli u utakmicu na isti način kao protiv Hamburga. Primili previše poena u prvom poluvremenu, što je znatno podiglo njihovo samopouzdanje. Posle smo se konsolidovali, izjednačili rezultat u poslednjem minutu i imali inicijativu, ali teško je kada primiš 55 poena kod kuće za poluvreme da se vratiš. Uspeli smo, falilo je možda i malo sreće, malo više koncentracije. Čestitam ekipi Mege, odigrala je dobru utakmicu - svaka im čast", rekao je Avramović posle susreta.

Sa njim se složio i Koprivica.

"Nismo ušli u utakmicu kako smo hteli, nismo igrali sa energijom, nismo imali tempo i ritam u odbrani i napadu. Oni su ušli u meč sa mnogo volje i želje da pobede, a mi na to nismo uspeli da odgovorimo", rekao je talentovani centar.


tagovi

KK PartizanMega MozzartŽeljko ObradovićAleksa AvramovićBalša KoprivicaZek Ledej

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara