Šabaz Nejpir (Foto: kkcrvenazvezda.rs)
Šabaz Nejpir (Foto: kkcrvenazvezda.rs)

Crvena zvezda predstavila dres za novu sezonu: Retro dizajn u čast zlatne generacije iz 1974.

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 11:32

Crveno-beli produžili ugovor sa Adidasom

Pet dana pre nego što će okršajem u Laktašima protiv Igokee otvoriti novu košarkašku sezonu Crvena zvezda predstavila je dres u kojem će njeni košarkaši vojevati bitke po Srbiji, regionu i Evropi. Sponzor crveno-belih ostaje Adidas sa kojim je potpisan novi, višegodišnji ugovor.

Novo košarkaško ruho Zvezdinih košarkaša, logično, krasiće crveno-bele pruge, sa dominantno belom bojom, dok će crvena dominirati kada ekipa Duška Ivanovića bude igrala na gostujućim terenima. Klub se odlučio za retro dizajn kako bi podsetio na veliki jubilej i 50 godina od prvog evropskog trofeja koji je osvojio jedan srpski klub.

Izabrane vesti

Čast je ukazana generaciji koju su 2. aprila 1974. godine iZoran Moka Slavnić, Ljubodrag Simonović, Dagran Kapičić, odnosno Dragiša Vučićinić predvodili do pehara Kupa pobednika kupova. Deo tog tima bili su i Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić, Ljupče Žugić, a trener je bio legendarni profesor Aleksandar Nikolić.

Font na dresovima biće identičan kao pre pet decenija, a brojevi zlatne boje na grudima simbolizuju uspeh koji je crveno-beli tim ostvario pre pola veka. Interesantno, jedno prezime iz zlante generacije biće preslikano i na ovsezonskom dresu, takođe uz broj 11. Svojevremeno ga je nosio Duci Simonović, a u aktuelnoj takmičarskoj godini u njemu će igrati centar Marko Simonović.


tagovi

KK Crvena zvezdaŠabaz Nejpir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara