Kasper Ver u dresu CSKA (Screenshot - Youtube.com)
Kasper Ver u dresu CSKA (Screenshot - Youtube.com)

CSKA se zahvalio Jerebku i Frimenu, produžio saradnju sa iskusnim američkim bekom

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 12:29

Moskovljani nastavljaju da spremaju tim za narednu sezonu

Ostao je CSKA iz Moskve bez titule u VTB ligi, rat u Ukrajini sprečio ga je da se bori za evropski tron. Neće ni naredne takmičarske godine igrati u eliti, posle osam godina klub je napustio i trener Dimitris Itudis (na pragu Fenerbahčea). Jasno, doživeće velike promene.

Već je predstavio pojačanje u vidu Samsona Ruženceva iz Mege Mozzart, Itudisa zamenio makedonskim stručnjakom Emilom Rajkovićem, a sada je obelodanjeno da je produžio saradnju sa američkim košarkašem Kasperom Verom. Dva strana košarkaša su u međuvremena digla sidro - Jonas Jerebko i Alerik Frimen.

Izabrane vesti

Ver je u glavni grad Rusije stigao u martu. CSKA je morao prinudno da se pojačava posle suspendovanja iz Evrolige i egzodusa stranih igrača, pa se odlučio za iskusnog Amerikanca. Igrao je odlično u finišu sezone, upisao 19 nastupa (16 u petorci) i beležio 12,2 poena uz 3,8 asistencija.

Pamte se njegova slobodna bacanja za pobedu nad Zenitom u ligaškom delu sezone, kao i koš sa zvukom sirene za pobedu u drugom produžetu četvrte utakmice finalne serije, takođe protiv tima iz Sankt Peterburga. Nije uspeo da pomogne Itudisu da se titulom oprosti od kluba, ali je ubedio upravu da mu produži saradnju.

Kako je obelodanjeno, 31-godišnji bek je parafirao dvogodišnju saradnju sa klubom.

"Uzbuđen sam što navijačima mogu da poručim da se vraćam u CSKA na još dve godine. Jedva čekam da se vratim poslu. Zahvalio bih se svima u klubu što su verovali u mene i što su mi ukazali priliku", rekao je Ver.

Novi trener Moskovljana Rajković takođe je izrazio zadovoljstvo zbog ostanka Amerikanca.

"Veoma mi je drago što će Kasper biti deo našeg tima i u budućnosti. Dokazao je da poseduje kvalitet na terenu i van njega tokom perioda provedenom u CSKA. Pokazao je da može uspešno da odgovori potrebama tima i igrao požrtvovano u odbrani i bio veoma timski orijentisan u napadu. To je veoma važno za nas jer želimo da igramo timsku košarku, sa agresivnom odbranom i dobrim protokom lopte. Uvereni smo da će pokazati kvalitet na parketu i dati našim navijačima mnogo razloga za zadovoljstvo", rekao je Makedonac.

Ver dakle ostaje, ali time ne mogu da se pohvale Jerebko i Frimen. Iskusni švedski internacionalac je naišao na brojne osude kada je u finišu nedavno okončane sezone odlučio da potpiše ugovor sa Armejcima. Ostao je i bez nekih sponzorskih ugovora, mesta u reprezentaciji... Saradnja mu je istekla i moraće da potraži novo uhlebljenje.

Odigrao je 16 utakmica (šest u petorci) i u proseku beležio 5,6 poena i tri skoka.

Za razliku od bivšeg igrača Bostona i Golden Stejta, Frimen je pre rata u Ukrajini i suspenzije od Evrolige stigao u Moskvu. Angažovan je iz Burse kao veliko pojačanje, s ozbirom da je došao sa epitetom jednog od najboljih strelaca turske lige.

Imao je problema sa povredom, pa je ubeležio 14 nastupa i prosečno beležio 6,3 poena uz 47,2 odsto preciznosti van linije 6,75.

"Svestan sam koliko je teško promeniti klub usred sezone i onda proći kroz ozbiljnu rekonstrukciju, povrede i nemogućnost da ispunite san o povratku u Evroligu. Kada sve to uračunamo, Olerik se pokazao kao ozbiljan profesionalac, sa željom da postane deo tima i pomogne mu da ostvari ciljeve. Bio je veoma uznemiren što nije osvojio titulu, ali to ne poništava sav rad i trud koji je uložio. Hvala mu na svemu što je uradio za tim i želim mu puno sreće u nastavku karijere", poručio je prvi čovek CSKA Andrej Vatutin.


tagovi

Alerik FrimenJonas JerebkoKasper VerKK CSKA MoskvaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara