Vil Hardi (Screenshot - Youtube.com)
Vil Hardi (Screenshot - Youtube.com)

Deni Ejndž u Bostonu pronašao Juti najmlađeg NBA trenera: Vil Hardi menja Kvina Snajdera

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 22:55

Pomoćnik Imea Udoke uskoro u Solt Lejk Sitiju

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, Juta je odabrala naslednika Kvina Snajdera. Novi trener Džeza biće doskorašnji asistent Boston Seltiksa Vil Hardi. Sa 34 godine on će biti najmlađi šef struke u NBA.

Hardi je bio jedan od četvorice finalnih kandidata kluba iz Solt Lejk Sitija, a na kraju je izvršni direktor Džeza Deni Ejndž izabrao rešenje iz dobro poznate sredine. Mladi stručnjak će sa Jutom parafirati petogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

Uz njega kandidati su bili pomoćni trener Toronta Adrijan Grifin, zatim Aleks Džensen koji je već radio kao asistent u Solt Lejk Sitiju, kao i Hardijev kolega iz stručnog štaba Imea Udoke u Bostonu Džo Mazula.

Tako je Ejndž, koji je prošle godine napustio poziciju predsednika košarkaških operacija u Bostonu i decembru postao izvršni direktor Jute, kompletirao temeljnu potragu za Snajderovim naslednikom. Pregovaralo se sa 15 različitih stručnjaka od kako je početkom juna 55-godišnji strateg posle osam godina napustio Solt Lejk Siti. Snajder je ostvario 372 pobede, uz 264 poraza kao šef struke Džezera i u poslednjih šest godina ih vodio do plej-ofa.

Umesto njega stiže čovek koji je proveo godinu dana uz Udoku na klupi Bostona. Svakako je imao deo zasluga za plasman u veliko finale, ali ne može da se pohvali velikim iskustvom.

Hardi je igrao za trećedivizijski Vilijams Koledž. Radio je kao video koordinator u San Antoniju, da bi potom postao jedan od pomoćnika Grega Popovića. Četiri godine je predvodio tim Mamuza u Letnjoj ligi.

Uz Hardija, novo lice stiže i u rukovodstvo Jute. Iskusni trener Dejvid Fizdejl je pristao da bude asistent generalnog menadžera, takođe prenosi Vojnarovski.

On se posle 18 godina bavljenja trenerskim poslom seli u rukovodstvo i blisko će sarađivati sa Ejndžom, ali i generalnim menadžerom Džeza Džastinom Zanikom.


tagovi

Juta DžezDeni EjndžBoston SeltiksVil Hardi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara