Šejn Larkin (©Starsport)
Šejn Larkin (©Starsport)

Dobre vesti za Zvezdu iz Istanbula, Larkin srušio Albu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 21:16

Amerikanac sa turskim pasošem brojao do 28 u trijumfu nad nemačkim šampionom

Dobila je Alba ekipu Crvene zvezde u minulom kolu Evrolige i pokvarila joj planove u borbi za četvrtfinale. Izjednačila se sa srpskim šampionom i zadržala prednost u međusobnim duelima, ali je u 33. kolu to praktično poništila. Pretrpela je poraz u Istanbulu od Efesa - 77:87.

Ekipa Ergina Atamana slavila je pred svojim navijačima, došla do 15. pobede i zauzela petu poziciju na tabeli. Alba je ostala 10. sa 11-15, ima utakmicu više od Zvezde i isti broj pobeda.

Izabrane vesti

Šejn Larkin je zaigrao u MVP modu, ubacio 28 poena, uz osam završnih dodavanja i pet skokova za indeks korisnosti 36. Najkorisniji igrač Albe bio je Oskar da Silva sa indeksom 16 (20p, 5sk).

Nije počelo dobro po prvaka Evrope i Zvezdu u Sinan Erdem Domu. Alba je dobila prvi kvartal sa 24:16. Stekli su gosti i 15 poena prednosti početkom druge deonice, ali je usledila serija Pivara 13:0 za minus od samo dva poena.

Pokrenulo je to Efes, ali sastav iz Berlina se držao sve do druge polovine trećeg kvartala kada je serijom 16:2 domaćin došao do osam poena viška. Vodila se velika borba do kraja, ali je istanbulski tim čuvao višak. Prišla je Alba i na pola koša zaostatka, ali nije uspevala da poravna ili preokrene. Na kraju je morala da potpiše kapitulaciju.

Larkina je sa 14 poena ispratio Ilajdža Brajant, dok je 13 poena dodao Adrijan Moerman. Podsetimo, Vasilije Micić je povređen i neće ga biti na parketu do kraja ligaškog dela sezone u elitnom takmičenju. Sa druge strane Maodo Lo je bio najbolji posle Da Silve sa 13 poena, a dvocifren je bio još samo Johanes Timan sa 11 poena.

EVROLIGA - 33. kolo

Četvrtak

Panatinaikos - Real Madrid 87:86

/Papajanis 18 - Ertel 18/

Makabi - Asvel 94:73

/Žižić 24 - Kahudi 12/

Olimpija Milano - Monako 63:72

/Šilds 22 - Džejms 19/

Petak

Efes - Alba 87:77

/Larkin 28 - Da Silva 20/

Olimpijakos - Barselona U TOKU

Baskonija - Žalgiris U TOKU

Bajern Minhen - Crvena zvezda U TOKU



tagovi

Anadolu EfesAlba BerlinŠejn LarkinKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara