(©Reuters)
(©Reuters)

Dubai u ofanzivi: Želi klub u Evroligi i organizaciju tri Fajnal fora zaredom

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 11:38

Sastanak biznismena iz Emirata i predstavnika 13 klubova narednih dana

Imao je Đordi Bartomeu san koji je sanjao godinama, da Evroligu prošili na tržište Velike Britanije, da klub iz Londona postane deo kontinentalne košarkaške elite, ali ga nije dočekao.

Evroliga bi zaista mogla da se proširi u narednom periodu, ali na potpuno drugu stranu sveta – na Bliski istok! Biznismeni iz Dubaija, kojima novca, jasno, ne nedostaje, izrazili su želju da formiraju klub koji bi dobio specijalnu pozivnicu da igra u Evroligi.

Izabrane vesti

Nije to samo puka zamisao u glavi nekog bogataša iz Emirata, već je ideja daleko odmakla od realizacije. Kako piše grčka agencija SDNA, delegacija iz te zemlje je bila na poslednjem Fajnal foru u Beogradu, gde se upoznavala sa predstavnicima klubova, sa svim sistema funkcionisanja takmičenja, organizacije završnog turnira itd.

Posle toga isti ljudi su obišli i nekoliko klubova u Rusiji, Turskoj i drugim zemljama i polako počeli da grade sebi poziciju.

Poslednja informacija glasi da će predstavnici 13 klubova koji su vlasnici Evrolige narednih dana biti u Dubaiju na sastancima sa domaćim biznismenima na kojima će saslušati njihove planove, ideje... Pored zamisli da se klub iz Dubaija priključi elitnom evropskom takmičenju, biće prezentiran i plan da se naredna tri Fajnal for turnira igraju upravo u ovoj metropoli Emirata.

A, kako kažu Grci, Dubai je već kontaktirao neke evropske igrače, „čačnuo“ sa idejom da zaigraju za taj klub ako dobije zeleno svetlo Evrolige. Budžet sigurno neće biti problem...

Navodno, cela priča ima naklonost i NBA lige, koja čeka pomirenje u evropskoj košarci da bi krenula u investiranje.

 


tagovi

EvroligaDubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara