Duško Ivanović (© Star Sport)
Duško Ivanović (© Star Sport)

Duško Ivanović: Ne mogu da prihvatim da neko može da ima veći motiv od mojih igrača

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.04.23. | 22:44

“Večeras je trebalo da bude drugačije, nedostajala agresivnost u odbrani i napadu“, naglasio je trener Crvene zvezde posle trijumfa nad Splitom

Nastavili su košarkaši Crvene zvezde da nižu pobede, pa su u 26. kolu ABA lige došli do devete vezane u oba takmičenja, 10. na domaćem terenu u regionalnom prvenstvu. Savladali su Split, uz lepo podršku sa tribina i nastavili da prate vodeći Partizan Mozzart Beta na tabeli – 83:74.

Nije ipak bilo jednostavno kako se trener Duško Ivanović nadao. Filip Petrušev je sa 25 poena dominirao, ali je tek u finišu, uz pomoć Nemanje Nedovića, Zvezda slomila otpor rivala koji se borio za plej-of, ali je porazom završio sezonu u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

"Večerašnjja utakmica je trebalo da bude drugačijeg toka, ali ponovilo se kao i mnogo puta ove godine, opuštanje nekih igrača i neodgovorna igra. Morali smo da čekamo poslednju četvrtinu da bi pobedili. Nedostajala je agresivnost i u odbrani, a naročito u napadu", rekao je Ivanović.

Da li je problem bio motiv?

"Ne mogu da prihvatim da neko može da ima veći motiv od mojih igrača. To ne mogu da razumem. Kako moji igrači mogu da nemaju motiv da igraju za Zvezdu. Bilo koju utakmicu, Ne mogu da razumem igrača da izađe na zvaničnu utakmicu, pa i da je prijateljska, da može da igra bez motivacije."

Videli smo u igri svih 12 igrača iz protokola, 11 se upisalo u listu strelaca, ali su crveno-beli morali dobro da se pomuče da bi ubeležili 21. trijumf u ABA ligi.

"Nije utakmica bila kako sam predvideo. Trebalo je da igraju neki igrači koji nisu igrali da igraju više i uhvate ritam za plej-of koji dolazi, ali nije ispalo kako smo planirali"

Sledi period u kojem će Crvena zvezda imati nešto više vremena za odmor između utakmica. Gostuje u Baru 20. aprila, četiri dana kasnije Cedeviti Olimpiji, a potom od 28. aprila na nedelju dana igra plej-of utakmice (protiv Zadra ili Studentskog centra).

"Videćemo. Teško je reći unapred. Taj period moramo da iskoristimo da se igrači malo rekuperiraju i da poboljšamo igru. Moramo to da iskoristimo na najbolji mogući način"

Da li crveno-beli još mogu da se domognu prvog mesta? Za tako nešto potreban im je kiks Partizana kojem je do kraja ligaškog dela sezone ostao meč u Podgorici protiv Budućnosti koja je nedavno promenila trenera, pošto je Petar Mijović nasledio Vladimira Jovanovića na klupi.

"Mi ne možemo sami. Moraju da izgube jednu utakmicu da bi ih ugrozili, ali mi ćemo da pokušamo da dobijemo obe utakmice, ali ne zavisi od nas. Dosad nam niko ništa nije pomogao, ne nadamo se ničijoj pomoći. Moramo da se uzdamo u sami sebe"

Sledi duel u Baru protiv ekipe koja nema takmičarskih ambicija.

"Mornar igra agresivnu, brzu, modernu košarku, Naročito kod kuće. Moramo da igramo, pojedini igrači moraju da promene pristup."

Nemanja Nedović je blistao u prelomnim trenucima i praktično bio čovek odluke, te je pokazao da polako hvata željeni ritam.

"U početku nije, ali je u drugom poluvremenu bilo daleko bolje. On je igrač koji treba da pravi razliku i da ćemo iskoristiti naredne dve utakmice da uhvati ritam pred plej-of. Pauza je ostavila traga"

Ponovo u timu nije bilo Bena Bentila koji je imao problema sa povredom noge.

"U fazi oporavka je. Ne znam kada možemo da ga očekujemo", zaključio je Duško Ivanović.

Trener Splita Srđan Subotić je kratko izneo utiske i istakao zadovoljstvo celokupnom sezonom, uprkos tome što nije izboren plej-of.

"Čestitke Zvezdi na poebdi. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, pokušali da iznenadimo, dođemo do pobede. Držali smo se dosta dobro i možemo da budemo zadovoljni. Čestitao bih igračima na nastupu u ABA ligi, odigrali smo dobru sezonu, okrećemo se hrvatskom prvenstvu, da pokušamo da budemo najbolji mogući".

Split je ove sezone neke od najboljih utakmica odigrao protiv lidera ABA lige, ali je gubio neke neočekivane susrete i na kraju ostao na samo 10 pobeda.

"Nije nam problem motiv. Nekada možda bude nervoze ako se očekuje da pobediš, pa je malo teže igrati. Dosta zavisimo od ritma utakmica. Imali smo pet mečeva u 10 dana i onda je teško u ABA, gde je fizička moć veoma bitna. Ako to ne istrpšiš, ne možeš ni sa kim da se nosiš. Većinu utakmica smo bili konkurentni, nisu nam se dešavali padovi kao pre"

Splićanima predstoji borba za hrvatski tron.

"Imamo još četiri kola hrvatske lige i počinje plej-of. Biće izjednačeno, četiri ekipe svaka utakmica 4.5 poena razlike. Odlučiće forma ili ne daj Bože neka povreda, bolest. Izuzetno je izjednačeno", zaključio je Subotić na konferenciji za medije posle utakmice.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara