(MN press)
(MN press)

Duško Ivanović posle izjednačenog rekorda u Evroligi: Igrači bili strpljivi

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 21:56

"Nedović i Vildoza donose ekstra kvalitet, ali da ne zaboravimo ostale koji su dali veliki doprinos, ne samo večeras"

Duško Ivanović je iscrtao košarkašima Crvene zvezde desetu uzastopnu pobedu, šestu u Evroligi i tako je izjednačio rekord izralskog kolege Cvike Šerfa koji je takođe odmah po dolasku usred sezone (2007-2008) na klupu Makabija nanizao šest evroligaških trijumfa. Ipak, kao i posle prethodnih trijumfa sve zasluge usmerio je ka igračima.

Izabrane vesti

"Kao što sam i najavio, veoma teška utakmica. Mnogo je važno da su moji igrači to razumeli. Drugo, bili su strpljivi. Mislim da je Žalgiris najbolji evroligaški tim - ofanzivno - u poslednjih deset sekundi meča. Sviđa mi i reakcija publike", smireno je konstatovao Ivanović.

Iako je na kraju rezultat bio 77:73, iskusni stručnjak smatra da su oba tima odigrala na visokom nivou.

"Žalgiris je dokazao da je izuzetno snažna ekipa, sa kvalitetnom odbranom. Litvanska škola. Ne gledaju rezultat, poseduju talenat, svi mogu da pogode. Imaju plejmejkera koji je skorer i organizuje igru. Meni je bila odlična utakmica."

Na opasku da mu je lako jer ima Nedovića i Vildozu, Ivanović je kroz smešak odgovorio:

"Slažem se, ali da ne zaboravimo ostale momke. Dali su veliki doprinos, ne samo večeras. Njih dvojica sjajno kreiraju igru za ekstra kvalitet, ali i drugi su na super nivou."

Zvezda je u ovaj meč ušla oslabljena neigranjem povređenog Luke Mitrovića. Od prvog derbija u sezoni ne može da računa ni na takođe povređenog Nikolu Ivanovića.

"Igrali smo sa momcima koji su hali. Ne razmišljamo kako bi bilo da su tu momci koji su povređeni. Nema opravdanja kada izgubimo..."

Crveno-beli su meč završili sa 21-14 sa linije penala. A bilo je i promašenih zicera...

"Žalgiris je igrao izvanrednu odbranu na liniji dodavanja. Imali smo previše izgubljenih lopti. Protiv takve odbrane teško je da pogodite, ali pogodili smo kada je bilo važno."

Kuzmić je odigrao samo uvodnih nekoliko minuta.

"Nečiji učinak može da bude fenomenalan za samo minut, a neko može da igra 30 minuta i ništa. Nije bitno ko koliko minuta igra, već kako igra."

Martinove minijature, pre svega skokovi u napadu, opet su davale Zvezdi snagu u ključnim momentima.

"Martin je imao dve-tri akcije, uspeo da uhvati skok, ili da iznudi faul. Bolji je igrač nego što je bio, ali daleko od onoga što može da bude", objasnio je Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara