Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Efekat Bogdan: Povratak srpskog košarkaša i pobeda Atlante (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.03.21. | 04:28

Hoksi srušili vicešampiona NBA lige, Bogdanović upisao prve minute posle povrede

Vratio se Bogdan Bogdanović posle dvomesečne pauze na teren i odmah su stvari počele da se popravljaju u Atlanti. Sa novim trenerom i Bogdanom u timu, naziru se bolji dani za Jastrebove. Oružje je na Floridi pred srpskim košarkašem i njegovim saigračima iz Džordžije položila ekipa Majami Hita (94:80), te je tako prekinut niz čete Erika Spolstre od šest pobeda, dok su Hoksi slavili posle dva vezana poraza i tako došli do 15. recke u sezoni.

Važna pobeda za Atlantu, koja se pre samo dva dana rastala sa trenerom Lojdom Pirsom, zbog razočaravajućih rezultata. Učinak od 14 pobeda i 20 poraza naterao je upravu da reaguje, a na njegovo mesto je privremeno postavljen Nejt Mekmilan, koji je od novembra minule godine bio deo Pirsovog stručnog štaba. U svom prvom meču na poziciji prvog trenera ekipe, bivši šef struke Indijana Pejsersa upisao je pobedu, a dobio je i Bogdanovića, koji je propustio 25 mečeva zbog avulzionog preloma u kolenu.

Izabrane vesti

Srpski košarkaš je na povratku odigrao 15 minuta i za to vreme ubacio pet poena, uz četiri asistencije i dve uhvaćene lopte. Njegova dva precizna šuta imala su veliku ulogu u trijumfu. U trenucima kada je Majami pretio da se odlepi početkom odlučujeće četvrtine, sa dva šuta iz ugla odbio je bivši košarkaš Partizana nalet domaćina i tako trasirao put ka pobedi svojoj ekipi. Dobro je popularni Bogi izgledao na parketu, trudio se kao i uvek da uključi i svoje saigrače, pa je upisao i četiri završna dodavanja. Nije se bojao duela, često je i u odbrani ulazio u kontakt i čini se da povreda nije ostavila nikakve posledice.


U nastavku je Tre Jang uzeo stvari u svoje ruke, serijom 10:0 doneo je Atlanti 14 poena prednosti u završnici i Vrelini nije bilo povratka. Upravo je Jang predvodio svoju ekipu sa 18 poena i 10 asistencija, ali treba napomenuti da je uspeo i da izgubi osam lopti. Pratio ga je Džon Kolins sa pola koša manje, dok je 16 poena ubacio Kevin Huerter. Dvocifreni su bili i Toni Snel (11 poena), kao i Klint Kapela (10 poena), koji je uhvatio čak 17 lopti pod obručima.

U ekipi Majamija, koja je nastupila bez Džimija Batlera, po 14 poena ubacili su Dankan Robinson i Goran Dragić, dok je do 11 brojao Bem Adebajo.


Košarkaši Bostona uspeli su da iznenade LA Kliperse u TD Gardenu, pa su posle serije razočarenja uspeli da vežu i treći trijumf, jasno je da pobeda protiv jednog od glavnih favorita za tron nosi posebnu težinu (117:112).

Neizvesno je bilo tokom prva tri kvartala, ekipe su se često smenjivale u vođstvu. Tako je prvi pripao domaćinu (35:32), da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena Markus Moris trojkom doneo preokret. Gosti su na odmor otišli sa pola koša prednosti. Zadržali su taj višak i pred poslednju pauzu, ali je je serijom 9:3 Boston najavio pobedu. Posle osam vezanih poena Džejsona Tejtuma Kelti su stekli i 11 poena prednosti, vratili su se Klipsi i prišli na minus od svega dva poena, ali su Tajs i Voker sa linije penala overili pobedu ekipe Breda Stivensa, 18. u sezoni. Klipersi su pretrpeli 13. poraza, ali imaju šest pobeda više od večerašnjeg rivala.

Kemba Voker je predvodio pobednički sastav sa 25 poena, 18 je dodao Džejlen Braun, dok su po 14 ubacili Tejtum i Pejton Pričard. Vrlo dobre role centara Tristana Tompsona (13 poena i devet skokova) i Roberta Vilijamsa (13 poena i osam skokova). Tajron Lu sa druge strane nije mogao da računa na Kavaja Lenarda, pa se sa 32 poena izdvojio Pol Džord, 25 je dodao Redži Džekson, ali nije bilo dovoljno za trijumf u Masačusetsu. Dvocifreni su bili i Lu Vilijams (12 poena), kao i Markus Moris i Nikola Batum, koji su brojali do 10.

U prvom meču večeri Memfis je slavio u glavnom gradu, Dža Morant i drugovi su srušili Vizardse prilično ubedljivo (125:111) i tako došli do 16. pobede u sezoni, pa su iznad 50 odsto (15 poraza). Vašington je doživeo 20. poraz i ima tri pobede manje od rivala sa kojim je u svojoj dvorani delio megdan.

Blistao je Morant sa 35 poena, dok Vašingtonu nije vredelo ni 46 poena koje su između sebe podelili Bredli Bil i Rasel Vestbruk, kao ni 15 asistencija bivšeg košarkaša Oklahome i Hjustona.

NBA

Sreda

Vašington - Memfis 111:125

/Bil, Vestbruk 23 - Morant 35/

Boston - LA Klipers 117:112

/Voker 25 - Džordž 32/

Majami - Atlanta 80:94

/Robinson, Dragić 14 - Jang 18/

San Antonio - Njujork 119:93

/Lajls 18 - Kvikli 26/

Milvoki - Denver 97:128

/Adetokunbo 27 - Jokić 37/

LA Lejkers - Finiks 104:114

/Džejms 38 - Šarić 21/



tagovi

Atlanta HoksBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara