Dante Egzum (Star sport)
Dante Egzum (Star sport)

Egzum i bivši košarkaš Zvezde kandidati za MVP igrača Evrolige u martu

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.03.23. | 19:46

Konkurencija su im još četvorica

Evroliga je danas objavila spisak šestorice kandidata za titulu MVP igrača takmičenja u mesecu martu.

Među njima je iz srpskih klubova Dante Egzum koji je bio jedan od ključnih igrača Partizan Mozzart Beta u seriji sjajnih rezultata u ovom mesecu. Australijancu je ovo drugi put zaredom da je u najužem krugu kandidata za igrača meseca. Bio je i u februaru među šestoricom najboljih.

Izabrane vesti

Egzum je u martu beležio 13,5 poena i četiri asistencije po meču uz prosečan indeks korisnosti od 18,2. Partizan je u tim mečevima ostvario četiri pobede i dva poraza. Poslednji Australijanac koji je osvojio MVP nagradu za igrača meseca u Evroligi je bio Aleks Marić u decembru 2009. kada je takođe nosio dres Partizana.

Pored Egzuma, kandidati za MVP zvanje Evrolige u martu su još Monakov bek Džordan Lojd, Makabijev Vejn Boldvin, Barselonin Nikola Mirotić, Olimpijin Šabaz Nejpir i Realov Džanan Musa.

Najbolji košgeterski učinak u pomenutom periodu je imao Mirotić koji je u proseku beležio 22,3 poena po meču i bio najzaslužniji za četiri Barsine pobede u šest utakmica. Mirotić je i po indeksu korisnosti najsupešniji u pomenutom periodu – 23,6. Momak iz Crne Gore je u svakoj od prethodne tri evroligaške sezone u dresu Barselone osvajao makar po jedno MVP priznanje za igrača meseca i sada ima dobre šanse da nastavi tradiciju.


tagovi

Dante Egzum

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara