Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Embid “preti” Siksersima: Hoću titulu, u Filadelfiji ili negde drugde

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 09:05

“Samo hoću da se to desi”, kaže MVP protekle sezone u NBA ligi

Zvanično je najbolji igrač NBA lige, realno je u senci Nikole Jokića. A, Džoel Embid voli kad su svetla reflektora uperena u njega i zna šta treba da uradi da bi ga privukao. A zna i da to možda neće moći da uradi u Filadelfiju zbog čega je možda nagovestio i rastanak sa Siksersima.“Samo želim da osvojim titulu bez obzira na sve. Ne znam gde će to biti, da li u Filadelfiji ili negde drugde, samo želim šansu da se to ostvari. Želim da znam kakav je osećaj osvojiti prvu, a onda mogu da razmišljam i o sledećoj. Neće biti lako, jer za tako nešto je neophodno da imaš više od jednog, dva ili tri momaka”, prenao je I-Es-Pi-En Embidove reči.

To je ono što Embid trenutno nema u Siksersima.

Izabrane vesti

Moraš da imaš dobre momke oko sebe. Ja svakog dana naporno radim da bih bio na tom nivou i da bi se ta titula desila”.

Istina, ako bi hteo da bude i malo skromniji priznaće Embid i da je baš on podbacio u nekim ključnim utakmicama u plej-ofu. U sedmoj utakmici polufinala Istoka protiv Bostona ubacio je 15 poena uz šut iz igre 5/18. Ali nije to sada i bitno, Embid je poslao poruku upravi Filadelfije. Isluženi Džejms Harden nije više dovoljan, Embid hoće bolje saigrače. Harden jeste produžio boravak u Pensilvaniji i sledeće sezone će zaraditi 35.600.000 dolara, ali i dalje je odlučan da ode u Los Anđeles Kliperse pošto nije dobio višegodišnji ugovor.

Patrik Beverli i Mo Bamba značiće u rotaciji, ali Embid očigledno smatra da to nije dovoljno. Problem je što klub i nema mnogo prostora za rekonstrukciju sve dok su tu Harden i Tobijas Haris. Uostalom, i sam Embid ima 52.000.000 dolara po sezoni, sve do leta 2027.

Zato je Filadelfija kupovala skromnije, iz Crvene zvezde je recimo dovela Filipa Petruševa, koji bi mogao da bude i te kako koristan u rotaciji, mada je jasno da on nije igrač sa kojim se napada šampionsko prstenje. A Embid to silno želi. Makar i na nekom drugom mestu.


tagovi

Filadelfija SeventisiksersDžoel Embid

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara