Embid se nasmejao na priče da je MVP trka gotova: Verovatno su u pravu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 17:59

Podržao ga i Džimi Batler koji kaže da je i prošle sezone zaslužio nagradu

Gledajući bitku u prethodnih nekoliko nedelja za najkorisnijeg igrača NBA lige u ovoj sezoni, nije u skorije vreme bila tesnija i neizvesnija. Borba se nastavlja posle svake večeri, jer ovogodišnji favoriti za osvajanje trofeja „Moris Podolof“, ne prestaju da iznenađuju iz noći u noć.

Filadelfijina prva zvezda, Džoel Embid, prethodne dve godine vodio je borbu za MVP-a NBA lige, ali u oba slučaja je završio iza Nikole Jokića. Međutim, sada i Kamerunac veruje da je pobednik trke i da će ove sezone ishod biti drugačiji. Nadovezao se na reči njegovog trenera Dok Riversa da je MVP trka gotova.

Izabrane vesti

Ne znam, verovatno je u pravu, ali imamo više ciljeve“, rekao je Embid i počeo da se smeje.

Još jednom je to ponovio nakon što su i predstavnici medija počeli da se smeju, a onda nastavio:

Imamo više ciljeve od toga ove sezone. Razumemo svi u timu da postoje šanse da osvojimo titulu, ali sigurno neće biti lako. Veče je i za mene bilo malo razočaravajuće, jer smo nalazili neke načine, kako možemo da izgubimo utakmicu. To je sve na nama i ja sam deo toga. Imao sam par glupih poteza, bespotrebna udvajanja i to je doprinelo da primimo dve trojke iz kornera. Mogao sam da budem bolji. Mogli smo biti bolji kao tim. Kao što sam rekao, imamo mnogo više ciljeve za postići od toga“.

Embidovih 33 poena u proseku tokom sezone, deluje kao nezaustavljiva sila za mnoge timove, kojoj nikako ne mogu da nađu rešenje. Da je željan ovog trofeja već neko vreme, dokazuje i sinoćna utakmica protiv Boston Seltiksa, gde je nastavio da demonstrira nadmoć nad odbranama širom lige. Ubacio je 52 poena uz 13 skokova i šest asistencija i približio se osvajanju titule.

„Trka za MVP je gotova. Čovek je postigao pola naših poena na NBA utakmici. Pristrasan sam, ali mislim da je trka gotova“, izjavio je Dok Rivers, trener Filadelfije Siksersa.

Sa ovom visoko poenterskom utakmicom, protiv tima koji je u samom vrhu Istočne konferencije, trebalo bi da se šanse znatno povećaju za krunisanje novog MVP ove godine. Jedna od poznatih faca NBA lige koja takođe zagovara njegovo krunisanje je i Majamijeva prva zvezda Džimi Batler.

„Džoel je MVP. Trebalo je da bude MVP i prošle sezone“, rekao je Batler 

 


tagovi

Džoel EmbidNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara