FIBA: Sa NBA i Evroligom razgovarali o ujedinjenju evropske košarke

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.10.21. | 22:14

"Nakon diskusije, sve strane su se složile da održavaju redovne sastanke u narednim mesecima", poručeno je u saopštenju FIBA

Čelnici Svetske kuće košarke nisu demantovali informacije koje je iznela španska Marka oko pravljenja novog takmičenja u saradnji sa NBA ligom, ali su poručili da su tokom septembra održani sastanci tri strane sa ciljem ujedinjenja evropske.

Sastanci će biti ponovljeni u narednim mesecima, kako bi se stiglo do zajedničkog rešenja.

Izabrane vesti

"FIBA potvrđuje da je, nakon poziva upućenog predsedniku i izvršnom direktoru evroligaške košarke i akcionarima Eurolige Commercial Assets (ECA), održan sastanak sredinom septembra na kojem se razgovaralo o ujedinjenju evropske košarke. Kao ključni akter za rast našeg sporta i dugogodišnji FIBA partner, NBA, takođe je bila pozvana i učestvovala je na sastanku. Nakon diskusije, sve strane su se složile da održavaju redovne sastanke u narednim mesecima", poručeno je u saopštenju FIBA.

Madridski list tvrdio je da Amerikanci u dgovoru sa FIBA kreću u stvaranje NBA Evrope. To praktično znači da bi Evroliga otišla u istoriju ovakva kakva je sada. Ovo nije prvi put da se govori o stvaranju NBA divizije u Evropi s obzirom da je priča bila aktuelna i 2012. godine kada je tadašnji komesar NBA lige Dejvid Stern najavio takvu mogućnost.

Ostaje da se vidi šta će doneti naredni meseci, kao i da li je moguće da sve strane na kraju pronađu zajednički jezik po pitanju izgleda evropske klupske košarke u budućnosti.


tagovi

FIBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara