(©Starsport)
(©Starsport)

Filadelfija izbacila spisak: Petrušev među odabranima za NBA letnju ligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 00:21

Srpski centar dobio poziv...

Crvena zvezda je osvojila duplu krunu, ponovo će igrati u Evroligi, ali i u dobroj meri promeniti sastav za narednu sezonu. Dejan Davidovac se vratio na Mali Kalemegdan, blizu potpisa je i Miloš Teodosić, dok su crveno-bele napustili Luka Vildoza, Hasan Martin i Džon Holand. A, bliži se rastanak i sa Filipom Petruševim

Pre dve godine Filadelfija je draftovala Filipa Petruševa kao 50. pika, polaže prava na njega i odlučila je da mu uputi poziv za NBA letnju ligu. Seventisiksersi su izbacili spisak, a među 15 odabranih je i ime srpskog košarkaša, koji se školovao na Gonzagi. 

Izabrane vesti

Centar Crvene zvezde je napravio iskorak u karijeri, pokazao da je u stanju da igra i na nižoj poziciji, odnosno da odgovori zahtevima na četvorci. Dobrim partijama skrenuo je pažnju kluba iz najjače košarkaške lige na svetu i dobio poziv i priliku za dokazivanje. 

Odmah po završetku finala ABA lige je Aris Barkas sa Jurohupsa izvestio da će Filip Petrušev u Filadelfiju, a još od ranije bilo je poznato da ovoga leta postoje samo dve opcije: ili stepenik više i igranje u NBA ligi ili ostanak u Crvenoj zvezdi. 

"Prvog dana kada sam sreo Filipa i njegovu porodicu postavili smo ciljeve. A to je da mu garantujem NBA ugovor. Odlično smo počeli, nije bio toliko dobar na koledžu, ali je onda postao MVP Jadranske lige i bio draftovan. To nije bilo dovoljno da mu se obezbedi ugovor. Sledeći korak je bio Efes, evropski šampion. Sezona tamo mu nije bila dobra. Sada je u Zvezdi gde igra vrlo dobro. Nisam bio za to da bude četvorka, ali izgleda da je Duško bio u pravu što ga je tu stavio. Pokazalo se da mu ta pozicija odgovara, što može da mu bude važno za potencijalnu NBA karijeru. Nije samo centar, već i krilni centar, šutira sa mnogo samopouzdanja, a pritom je i atleta", ispričao je svojevremeno Miško Ražnatović za grčki SDNA

Veliki napredak bi srpski centar pošteno mogao da naplati. Šansu će dobiti, sada je na Filipu Petruševu da je iskoristi. Posebno jer će ekipu Filadelfije tokom prvog dela Letnje lige u Solt Lejk Sitiju predvoditi novi šef struke Siksersa, Nik Nurs. To nije uobičajena praksa, obično mlađi treneri dobijaju šansu da vode timove tokom letnjih turnira, ali izgleda da novi strateg tima iz Pensilvanije želi da vidi na koga od talentovanih igrača koji se bore za ugovore i mesto u timu može da računa.



tagovi

Filip PetruševKK Crvena zvezdaFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara