Foto: AFP
Foto: AFP

Gilbert Arenas: Jokić i dalje broj jedan, Embida ništa ne izdvaja

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 16:10

Bivši NBA as ističe da je srpski reprezentativac i dalje prvi kandidat za MVP priznanje

NBA liga je objavila novu rang listu kandidata za MVP nagradu, a na čelu se posle dužeg vremena ne nalazi Nikola Jokić. Džoel Embid ga je poslao na drugu poziciju.

Navodi se da je Kamerunca na vrh poguralo sedam prethodnih utakmica, na kojima je postizao makar 30 poena po nastupu. Učvrstio se kao prvi strelac lige sa prosekom od 33,5 poena.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac više nema tripl-dabl u proseku, mada je na samoj ivici sa 24 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija, ali za razliku od Embidove Filadelfije, Jokićev Denver je na čelu konferencije sa učinkom 47-23. Siksersi su treći na Istoku sa 47-22.

Zakuvala se trka za prestižno priznanje, ali bivši NBA as Gilbert Arenas smatra da bi "Majkl Džordan" trofej trebalo da završi u rukama Somborca - treći put zaredom.

"Džoker je i dalje broj jedan, zato što kao centar radi nešto što centri nikada nisu radili: beleži tripl-dabl u proseku. To je veoma teško, biti centar sa takvim osećajem za asistenciju, a da pritom postižete poene i hvatate skokove", rekao je Arenas.

Štaviše, prema njegovom mišljenju čak i Janis Adetokunbo zaslužuje nagradu više od Embida.

"Na drugom mestu je Grik Frik. Zbog svega što je radio prethodnih godina, držao svoj tim na prva dva mesta svake sezone, maksimalno se zalagao i ostavljao srce na terenu za svoj klub i grad".

Arenas ne vidi veliki napredak kod Kamerunca u odnosu na prethodnu sezonu, kada je Jokić glatko odneo pobedu u MVP trci.

"Nisam video veliki skok kod Embida. Prošle sezone je beležio 31 poen u proseku, sada je na 33, ali imao je više skokova. Troši veliki broj lopti, uglavnom postustane u poslednjoj četvrtini kada se umori. Nastavio je da radi ono što najbolje radi, ali ništa ga ne izdvaja da bih ga stavio kao favorita u MVP trci", zaključio je Arenas.



tagovi

Gilbert ArenasNikola JokićDžoel EmbidJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara