(©MN press)
(©MN press)

Hrvatska legenda: Srpski treneri kvalitetniji od naših u stvaranju igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 15:55

Stanovnik Kuće slavnih Mirko Novosel izneo mišljenje zašto se Cibona opredelila za Vladu Jovanovića

Cibona je predstavila srpskog stručnjaka Vladu Jovanovića. Šta i svemu tome misli Mirko Novosel, legendarni hrvatski stručnjak i član Kuće slavnih u Springfildu, koji je Zagrepčanima doneo sijaset titula, a najvrednija je ona iz 1985, kada su postali šampioni Evrope.

Izabrane vesti

"Baš me malopre zvao Domagoj Čavlović (direktor Cibone), pa mi je objasnio kako je najveći problem Cibone veliki broj darovitih igrača koji moraju da napreduju, a u tom Velić (doskorašnji trener) nije bio jak. Nisam ni ja bio zadovoljan njihovim napretkom. Recimo, mali Gnjidić počne u petorci protiv Krke, onda ga zamene u petom, šestom minutu, pa više ne ulazi. A taj Gnjidić bi trebalo da bude na terenu 95 odsto vremena, to je najveći talenat", rekao je Novosel za Jutarnji list.

Objasnio je zašto se Cibona odlučila za trenera iz Srbije.

"Uvek sve zavisi o pojedincima, ali činjenica je da su srpski treneri kvalitetni u radu s mladima i svake godine lansiraju nekoga novog. Evo, gledam tog Petruševa iz Mege, taj ide putem Jokića. Ključna stvar za ove prostore je da može da se egzistira jedino ukoliko se stvara, a srpski treneri su tu kvalitetniji od naših."

Jovanović neće imati mnogo vremena da radi sa ekipom tokom sezone, svaki drugi dan je utakmica.

"Ta inflacija utakmica jeste problem. Mnogo odlaganja i premalo treninga su negativna okolnost za stvaranje igrača. Ali, oslonac mora da bude na vlastite snage. Gledao sam utakmicu Mornara i Zvezde, bilo je devet stranaca na terenu u jednom trenutku, to je katastrofa, to je smrt..."

Ivan Velić, koji je loše počeo sezonu, dobio je otkaz posle dve uzastopne pobede.

"Uvek sam govorio da trenera oceniš u dužem periodu, ali opet ako imaš koncepciju mladih, a taj talenat sedi na klupi, onda to ne valja. Cibona ima nekolicinu mladih igrača i oni ne smeju da sede. Gledam ABA ligu i to više nema veze s vezom, sve je u novcu, a u tom faktoru su srpski i crnogorski klubovi dominantni, jer uz sebe imaju državnu pomoć. Kod nas država ne šljivi klubove, status nam je zato katastrofalan. U tom sudaru, mi nemamo šansu za neki rezultat u odnosu na srpske ili crnogorske klubove", završio je Novosel.



tagovi

Mirko NovoselCibonaVladimir JovanovićJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara