Evroliga (©Reuters)
Evroliga (©Reuters)

I Evroliga spremna za saradnju: Meč Olimpije i Virtusa pomeren zbog reprezentacija

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 18:27

Ostaje da se vidi da li će istim putem ići i druge reprezentacije

Kada poslednjeg dana septembra FIBA odlučila da pomeri termine kvalifikacija za Mundobasket sa 10. i 13. na 11. i 14. novembar, ovakav potez okarakterisan je kao pokušaj krovne košarkaške organizacije da sa Evroligom pronađe zajednički jezik po pitanju učešća igrača iz elitnog klupskog takmičenja u reprezentativnim akcijama tokom sezone.

Izgleda da je i Evroliga spremna na određene korekcije kako bi se to zaista i dogodilo, a što je jedan od prvih zadataka novog predsednika ovog tela Dejana Bodiroge. Naime, u cilju potencijalnog učešća reprezentativaca iz evroligaških klubova u kvalifikacijama za Mundobasket, Olimpija Milano je u dogovoru sa Virtusom iz Bolonje pomerio termin njihovog susreta sa 11. novembra (petak) na sredu. Odnosno, dva dana ranije od prvobitnog termina.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 21.00: (5,00) Mornar (19,0) Partizan Mozzart Bet (1,20)

Za nas konkretno ovaj potez ne znači mnogo. Osim Miloša Teodosića kojem se Svetislav Pešić letos zahvalio za sve što je dao reprezentaciji, nemamo naših igrača u Olimpiji i Virtusu. Međutim, ovo bi mogla da bude odlična polazna tačka za ostale klubove da učine isto.

Nas konkretno najviše zanima da li će možda beogradski večiti moći da daju svoje igrače nacionalnom timu. U sadašnjem rasporedu to je praktično nemoguće. Oba beogradska kluba gostuju u tom sedmom kolu. Partizan Mozzart Bet ide na noge Olimpijakosu u Pireju 10. novembra (četvrtak), odnosno dan pre nego što Srbija bude igrala protiv Velike Britanije u gostima iliti u danu kada bi naša selekcija trebalo da otputuje na sever Ostrva. Crvena zvezda se sastaje sa Fenerbahčeom u Istanbulu u petak, 11. novembra.

Da bi eventualnog pomeranja bilo, moraju da se stvore određeni uslovi. Pre svega tehnički, što znači da je dvorana slobodna i da televizijski emiter prihvata pomeranje, potom i da se klubovi dogovore oko novog termina. Crvena zvezda pre reprezentativne pauze u Jadranskoj ligi igra 6. novembra kod kuće sa Zadrom, dok Partizan Mozzart Bet istog dana gostuje Borcu Mozzart u Čačku.

Olimpija i Virtus dali su dobar primer ostalima da je ipak moguće da se pronađe rešenje.


tagovi

Virtus BolonjaOlimpija MilanoEvroligaKvalifikacije za Mundobasket 2023

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara