Jam Madar (© ABA liga)
Jam Madar (© ABA liga)

Igokea bez rešenja za Pantera, mladi poslušali Obradovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 20:36

Partizan u 23. kolu ABA lige je nadigrao goste iz Aleksandrovca rezultatom 83:70

Šesta uzastopna pobeda Partizana u ABA ligi. U 23. kolo Igokea nije bila u stanju da pripreti izabranicima Željka Obradovića koji su ponovo pokazali zavidan nivo energije i kocentracije za ubedljivu pobedu rezultatom 83:70.

Crno-beli su u ABA ligi poslednji put izgubili još u drugoj polovini januara kada je Mega Mozzart neočekivano došla do pobede, od tada Partizan niže pobede. Najupečtaljivija je bila protiv Crvene zvezde koja kao da je bila ključna za trenutnu sjajnu formu kluba iz Humske.

Izabrane vesti

Mnogi su u Partizanu isticali Kevina Pantera kao lidera ekipe i momka koji je primer mladima. Amerikanac je ponovo pokazao da je spreman da preuzme odgovornost kada god protivnik pripreti. Tako je u drugoj deonici izrešetao Igose,tada je Partizan prelomio meč u svoju korist. Međutim, možda značajnije od samog broja poena Pantera je činjenica da su mladi igrači još jednom imali izuzetno bitnu ulogu u trijumfu. Trener Obradović je isticao da najmlađi moraju da pronađu način da pomognu, a baš se to dešava u ovoj seriju pobeda. Balša Koprivica već neko vreme prednjači, ali odmah iza njega je i Jam Madar. Treba napomenuti da je i Tristan Vukčević dobio šansu i to već u prvoj deonici.

Brojke kažu da je Panter bio najefikasniji sa 20 poena, Zek Ledej je dodao 15, dok su Madar i Koprivica imali po 10. Madar je imao i šest asistencija i dve ukradene lopte.

Nije Partizan otvorio meč onako kako se nadao trener Željko Obradović. Video se manjak energije, baš kao onomad na mečevima protiv Mege Mozzart, a posebno protiv Lijetkabelisa, međutim na tim mečevima crno-beli nisu uspeli da se trgnu, sada jesu i to na vreme. Naime, Igokea je u jednom momentu imala i osam poena prednosti u prvoj deonici zbog loše igre domaćih na oba kraja terena. Obradović je reagovao pravovremenim izmenama, promena na bolje je došla ulaskom Jama Madara.

Mladi Izraelac je bio spreman da povuče tim u pravom smeru. Pre svega energijom u odbrani, sa nekolko ukradenih lopti je otvorio put lakim poenima, a najviše su profitirali Ledej i Lesor, dok Kevin Panter nije imao potrebu da mu bilo ko asistira. Amerikanac je u nekoliko navrata dobio loptu na svojoj polovini i sve sam do kraja odradio. U drugoj četvrtini je Partizan vrlo brzo došao do preokreta, minuti su onda krenuli da teku, a prednost crno-belih da raste. trener Bajić je u tom periodu imao nekoliko žestokih reakcija zbog čega je sankcionisan tehničkom greškom, a prvi deo utakmice završava Panter u svom stilu - košem u poslednjoj sekundi za sasvim solidih 39:28.

Sjajni šuter nastavlja u istom ritmu. Trojka uz faul, pa onda i ukradena lopta za zakucavanje. Igokea nije preostalo ništa drugo nego da posle minut i 45 sekundi zatraži minut odmora pošto je na semaforu 49:28.

Bilo je tada jasno da teško da bilo šta može da zaustavi crno-bele na putu ka novoj pobedi. Bilo je samo potrebno da igrači nastave u istom ritmu do kraja.

Mladom Balši Koprivici je to bilo jasno, a i saigrači su primetili da lopta u narednih nekoliko minuta treba da ide kroz centra. Koprivica je to iskoristio prva da brutalno zakuca, a onda i da podeli asistencije. Jedina negativna stvar se dogodila krajem poslednje deonice kada je Koprivica morao da napusti parket posle neugodnog pada. Ipak, samostalno je izašao iz igre i ne bi trebalo da bude išta ozbiljnije.

Što se tiče same utakmice, uzbuđenja do kraja nije bilo. Borila se Igokea do kraja, ali je Partizan zadržao dvocifrenu prednost za 19. pobedu ove sezone u regionalnom takmičenju.

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

Zadar - Cedevita Olimpija 77:92

/Mavra 17 - Pulen 22/

Partizan - Igokea 83:70

/Panter 20 - Voler 19/

21.00: (5,00) Studentski centar (19,0) Budućnost (1,20)

Nedelja

12.00: (1,60) Mega Mozzart (14,5) Mornar Bar (2,55)

17.00: (2,30) Krka (14,5) FMP (1,70)


tagovi

KK PartizanIgokeaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara