Kostas Adetokunbo (©Star Sport)
Kostas Adetokunbo (©Star Sport)

Informacija iz Grčke: Crvena zvezda juri Janisovog brata

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 19:50

Specijalizovani portal Eurohoops tvrdi da je Olimpijakos ipak bliži

Posle angažovanja Hasana Martina aktivnosti Crvene zvezde na letnjoj pijaci nastavljaju se sa idejom da se što pre zatvori sastav za početak priprema i narednu sezonu.

Dalibor Ilić trebalo bi da postane naredno pojačanje regionalnog i srpskog šampiona, a za njim bi put Malog Kalemegdana mogao i Kostas Adetokunbo. Prema tvrdnjama specijalizovanog košarkaškog portala Eurohoops, Crvena zvezda pokazala je snažno interesovanje za Janisovog brata koji je prošlu sezonu proveo u redovima francuskog prvaka Asvela.

Izabrane vesti

Dodaje se da trener crveno-belih Vladimir Jovanović želi sa grčkim centrom da doda na skočnosti i fizičkom aspektu u reketu. Pored Crvene zvezde za šampiona NBA lige iz 2020. godine zanima se i Olimpijakos. Između osvajača grčkog prvenstva i Kostasa Adetokunba postoje kontakti, ali i određeni jaz u ponudi i potraživanju i to je nešto na čemu će se raditi narednih dana.

Prva želja grčkog preprezentativca je da se vrati u NBA ligu, ali je spreman da se zadrži u Evroligi pod uslovom da mu klub garantuje minute na poziciji krilnog centra što nije toliko realno. Olimpijakosu je Kostas zanimljiv ne samo zbog atletskih i fizičkih kvaliteta, već i zato što je domaći igrač, pogotovo u situaciji kada u timu postoji određeni deficit košarkaša evroligaškog kvaliteta sa grčkim pasošem.

Adetokunbo je prošle sezone za Asvel beležio 5,8 poena i 2,7 skokova za prosečno 13 minuta na parketu u Evroligi, te još 4,3 poena i 2,2 uhvaćene lopte u francuskom prvenstvu.


tagovi

KK Crvena zvezdaKostas AdetokunboKošarkaški transferiKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara