©AFP
©AFP

Inteligencija - razlog zbog kojeg je Jokić korak ispred svih

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 10:51

Srbin još jednom obeležio pobedu Denvera

U pobedi Denvera nad Šarlotom Nikola Jokić stigao je do 20. tripl-dabla u sezoni čime je nadmašio lični rekord, ali i nastavio tradiciju u aktuelnoj takmičarskoj godini da Nagetsi pobeđuju kada Srbin ima dvocifrene brojke u tri najvažnije statističke kolone. Novo u nizu odličnih izdanja osvajača poslednje dve MVP nagrade u NBA bilo je povod za pohvale od strane oba stratega sinoćnjih rivala.

Izabrane vesti

"Ljudi kažu da je Jokićeva statistika 'prazna', a u međuvremenu, kad god on dođe do tripl-dabla - mi pobedimo. Smatram da je njegov učinak vrlo bitan. Stvar koju je unapredio i koja je doprinela da njegove igre budu istorijske su asistencije. Sada je već očigledno da će sezonu završiti kao centar sa najviše asistencija po utakmici u istoriji takmičenja. Zahvalni smo na zdravim Džamalu (Mariju) i Majklu (Porteru), jer kada imate takvo šutersko oružje oko Nikole onda je potrebno da ga iskoristite. Nikola nije igrač koji će ići glavom kroz zid, voditi svoju bitku, večeras mu je svako dodavanje bilo ispravno. Impresivna je inteligencija i nesebičnost koju ima, razumevanje igre na osnovu kojeg je korak ispred svih", rekao je Majk Maloun pšosle utakmice i osvrnuo se na opsaku da je Jokić bitke vodio sa manje iskusnim centrima Markom Vilijamsom i Nikom Ričardsom:

"Bilo da igra protiv Džoela Embida, ili Marka Vilijamsa, Nikola je MVP. Igrači poput Marka Vilijamsa i Nika Ričardsa postaju bolji igrajući protiv Nikole Jokića. Nekada je potrebno mlade igrače baciti u vatru, tako uče i postaju bolji. I Nikola je prošao kroz isto, nije to situacija u kojoj se nađe samo određeni igrač, svako mora da se suoči sa time".

Komentar u superlativu na račun Jokića nije izostao ni od strane stratega Šarlota, Stiva Kliforda.

"Kada se vratio Jokić u igru, u drugoj četvrtini, bio je deo svake akcije do kraja utakmce. Inače, imamo plan za svasku situaciju, ali za ovu, mojom odlukom nismo imali. Igrali smo protiv mnogih kvalitetnijh rivala, ali za Jokića jednostavno nismo imali oružje kojim bismo ga zaustavili. Za mnoge rivale se i previše pripremamo, ali u ovoj situaciji nismo imali način da zaustavimo Jokića, što je moja krivica. Rival je umeo to da iskoristi. Trudili smo se da izbacimo Nikolu iz ravnoteže, ali je u drugom delu utakmice pokazao zašto je MVP i zašto će verovatno to biti ponovo", kazao je Kliford.

Istovremeno, Jokić je istakao timski učinak i snagu kolekiva koji je uspeo da nadoknadi dvocifreni zaostatak.

"Srećan sam zbog pobede, posebno jer je bila naporna utakmica za nas. Imali smo poteškoća u prvom poluvremenu, zaostajali 13, 14, 15 poena, ali amo u preostale dve četvrtine odigrali znatno bolje. Bili smo defanzivno odlični, primili smo manje od 50 poena, bili smo bolji na skoku... Pokazali smo da smo dobar tim. Nemamo lake utakmice, u svakoj moramo da idemo na pobedu i sa takvim stavom ulazimo u svaki meč. Šarlot ima negativan skor, ali i veoma talentovane igrače tako da sam srećan što smo pobedili", rekao je Srbin posle još jedne fenomenalne partije.


tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara