Duško Ivanović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Duško Ivanović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Ivanović kratko: Ušli smo u probleme jer neki igrači nisu iskoristili svoju šansu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 20:22

"Ipak, zasluženo smo pobedili", kaže iskusni trener

Crvena zvezda je savladala Megu i nastavlja poteru za Partizan Mozzart Betom koji drži prvo mesto na tabeli, ali Duško Ivanović imao je neke stvari da zameri svojim igračima.

U kratkom obraćanju na konferenciji za novinare posle utakmice, Ivanović je ukazao na to da je slaba igra u poslednjoj četvrtini posledica neiskorišćene šanse koju je ukazao nekim igračima.

Izabrane vesti

"Izuzimajući poslednju četvrtinu, odigrali smo dosta korektan meč, pogotovo u odbrani. Imali smo tranziciju, nismo dozvoljavali lake koševe, imali kontrolu", poručio je Ivanović i dodao:

"Onda u poslednjoj četvrtini, najviše zato što pojedini igrači nisu iskoristili svoju šansu, ušli smo u probleme, ali na kraju smo zasluženo pobedili".

Podsetimo, Crvena zvezda je ovaj susret odigrala bez Nemanje Nedovića i kapitena Branka Lazića, te Bena Bentila koji je prijavio lakšu povredu. Aktuelni šampion sada ima skor 19-3, dok je Partizan Mozzart Bet u gostovanje FMP u Železniku ušao sa pobedom više.

Ekipu Duška Ivanovića na otvaranju 33. kola Evrolige, u četvrtak od 19 časova očekuje utakmica sa Olimpijakosom na parketu dvorane Aleksandar Nikolić.

BARAĆ: ZVEZDA POKAZALA ZAŠTO JE EVROLIGAŠKA EKIPA

Trener Mege Marko Barać čestitao je Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi i poželeo joj sve najbolje u nastavku sezone.

“Očigledno je da nismo na pravi način, pre svega energetski, ušli u utakmicu. Prvih nekoliko naših promašaja bilo je lako pokupljeno od strane Crvene zvezde, što je nedopustivo kada se igra protiv ovakvog rivala. Oni su uspeli u onom po čemu su najbolji u ligi, a to su poeni nakon izgubljenih lopti protivnika. Daju dosta lakih poena, posebno nakon što nismo uspeli da uspostavimo našu igru, pa se otišlo na poluvreme sa velikom razlikom. Od igrača sam tražio drugačiji pristup u nastavku, to su i uradili“, rekao je Barać.

Ukazao je mladi trener na određene probleme u ekipi...

“Postoje objektivni razlozi zašto je prvo poluvreme bilo takvo kakvo jeste, imamo određenih kadrovskih problema. Aleksa Uskoković je imao intervenciju, želim mu brz oporavak. Ostali su nakon emotivnog pražnjenja posle niza pobeda osetili određene zdravstvene probleme, mnogo ih je bilo van trenažnog procesa. Probali smo da se spremimo na najbolji način, nismo imali kvorum da se dobro spremimo. Ne želim ovo ništa da umanjim pobedu Zvezde, oni su evroligaška ekipa i to su pokazali“.

Marko Barać je na kraju čestitao juniorima Mege pobedu u kvalifikacionom turniru Evrolige protiv Crvene zvezde i rekao da mu je drago što je interesovanje za taj meč bilo ogromno.



tagovi

ABA ligaKK Crvena zvezdaDuško IvanovićMarko BaraćKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara