Duško Ivanović (©KK Crvena zvezda)
Duško Ivanović (©KK Crvena zvezda)

Ivanović pred Makabi: Jedna od najboljih i najsnažnijih ekipa - biće teško, ali verujemo

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 18:41

Trener Crvene zvezde pravo po dolasku iz Berlina govorio za medije o narednom izazovu

Vezali su košarkaši Crvene zvezde i treću pobedu od dolaska Duška Ivanovića na klupu. Uspeli da dobiju Albu koja im je godinama pravila velike probleme (88:84). Sinoć su posle produžetka i drame slavili u Berlinu, a već jutros, preko Ciriha, krenuli put Beograda.

Sa aerodroma Nikola Tesla zaputili su se pravo u dvoranu Aleksandar Nikolić. Da odrade trening oporavka i dogovore se pred utakmicu koja ih sutra čeka protiv Makabija iz Tel Aviva (četvrtak, 17.30).

Izabrane vesti

"Ovo je više rekuperacija, jer nijedna ekipa u duplom programu ne može da održi trening, nemoguće je. Da se oporavimo, taktički dogovorimo i nadam se da će igrači biti spremni za sutra", rekao je Ivanović.

Od kako je stigao na Mali Kalemegdan, insistirao je da igrači imaju strpljenja i vere.

"Sinoć se to videlo. Imali smo period loše igre kada je Alba stekla veću prednost, ali igrači nisu pali. Verovali smo i to sve počinje od odbrane. Lakše je u napadu kad se bolje brani".

O Makabiju je pričao biranim rečima.

"Biće veoma teško. Makabi je jedna od najboljih ekipa, fizički najsnažnijih. Izvanredna u skoku, reketu, ima odlične igrače za jedan na jedan situacije. Biće teško, ali verujemo".

Najveća snaga tima iz Tel Aviva leži u bekovskom tandemu Lorenzo Braun - Vejd Boldvin.

"Igraju izvanredno jedan na jedan. Braun je na Evropskom prvenstvu bio glavni igrač španske reprezentacije i te situacije igra veoma dobro. Možemo da igramo sa njima jedan na jedan ili da pravimo rotacije. Videćemo, sve zavisi".

Nemanja Nedović je podigao broj obrtaja, odigrao nekoliko dobrih utakmica. Ogrnuo herojski plašt protiv Asvela i Albe, razbio Cibonu trojkama (5/6). Sinoć se znalo da će lopta njemu u ruke kada se lomilo.

"Juče je akcija na tajm-autu bila za njega. Ali svaka utakmica je različita. Nemanja, Luka i drugi igrači, moraju da imaju u sebi liderstvo i da ga pokažu kada na njih dođe red", istakao je Duško Ivanović i dodao da nema kadrovskih problema pred sutrašnji duel.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara