Duško Ivanović (© Star sport)
Duško Ivanović (© Star sport)

Ivanović: Zaslužili smo TOP 8, niko nas nije nadigrao

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 22:22

„Ovakva utakmica se neće ponoviti“, kaže trener Zvezde

Veče pred utakmicu rekao je da bi Crvena zvezda možda osvojila takmičenje da se plasirala među osam najboljih klubova Starog kontinenta, posle trijumfa nad Fenerbahčeom u 30. kolu nije bio toliko euforičan, iako je imao razloga.

Razlog: Crvena zvezda sa Duškom Ivanovićem opet igra uveljivo. Nanizala je osam pobeda (pet u Evroligi, tri u ABA ligi) i tako obradovala Delije na rastanku od elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Zaslužili smo četvrtfinale, ali sport je takav“, pomirljivo će šef stručnog štaba crveno-belih posle meča u Pioniru. „Navijači su bili odlični, utakmica je bila dobra i lepo je što smo završili sezonu pobedom“.

Publici ostaje samo da se pita šta bi bilo... Da je Fakundo Kampaco sve vreme mogao da bude na raspolaganju, da su neke od „dobijenih“ utakmica prelomljene, da nije bilo sudijskog previda protiv Barselone. Da...

Sve sve vi to lepo objasnili“, nasmejao se Ivanović na novinarsku konstataciju. „Žao mi je igrača, zaslužili su više. U jednom period, u trajanju od mesec dana, jeste bilo loše igre, ali nas niko nije nadigrao. Sve što smo gubili bile su neizvesne završnice. Zato sam i rekao da bismo imali dobre šanse da smo ušli u TOP 8. Teško bi nas neko dobio“.

Za Ivanovića je bilo teško da izdvoji najdražu pobedu od ovih 17 koliko je ostvarila u takmičenju.

„Sa ovoliko iskustva koliko imam mogu da kažem da je svaka utakmica jedinstvena istorija. Nikad se ovaka neće ponoviti. Može Zvezda da igra na stotine mečeva, ali se ova nikad više neće ponoviti. Svaka je jedinstvena. Nama ništa nije značila po pitanju plasmana, ali svaki put želimo da budemo bolji od rivala. Nadam se da će tako biti u preostalim utakmicama sezone, samo da ćemo one na klackalici, kad se igra na jednu loptu, dobiti, kao što smo ovu“.

Možda u ovom ranom oproštaju od Evrolige ima nešto dobro, a tiče se statusa Bena Bentila i Branka Lazića, koji su roviti.

Sad imamo dosta vremena za treninge, koncentraciju na timski i individualni rad, da momci koji nisu igrali dugo steknu formu“, dodao je Duško Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara