Ivo Nakić u društvu Slaviše Koprivice i Željka Obradovića (© MN Press)
Ivo Nakić u društvu Slaviše Koprivice i Željka Obradovića (© MN Press)

Ivo Nakić savetuje: Kevine, mirna glava pobeđuje! Željko najbolji kada je najteže

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.05.23. | 08:38

Legendarni hrvatski košarkaš i član šampionske generacije crno-belih iz 1992. godine veruje u pobedu protiv Real Madrida u majstorici i još jedan odlazak na fajnal-for

"Udarao sam i ja tokom karijere, bivao sam i udaren. Nekada namerno, nekada ne, ali uvek se mora ostati miran", priča legendarni Iva Nakić koji se uz uzdah priseća da je Partizan Mozzart Bet mogao sve odavno da završi protiv Real Madrida u plej-of Evrolige i već da bude u Kaunasu gde čeka Barselona u polufinalu.

Ovako je Kevin Panter žestoko reagovao na udarac Serhija Ljulja, serija se potom potpuno promeniila i od 2:0 za crno-bele, došlo se do 2:2 i sada se sve rešava u Madridu u sredu od 21 čas.

Izabrane vesti

"Lako je sada pričati, ali Kevin je morao malo da zakoči, da ostane miran jer je Partizan sve već bio završio. Bilo je gotovo, ovako sada moramo ponovo da pobeđujemo na njihovom terenu. Mirna glava pobeđuje. Ja verujem, verujem i igračima, a pre svega Željku. On je najbolji kada je najteže. Malo mi je čak i smešno da ja analiziram Obradovića, dovoljno je samo da pogledate njegove brojke i biografiju i sve je jasno kao dan", nastavlja u istom dahu legendarni član šampionske generacije crno-belih iz 1992. godine u razgovoru za MozzartSport.

Trojkom u poslednjoj sekundi Kevina Pantera najavljeno je nešto spektakularno. Kapiten crno-belih je odigrao izuzetno i u drugom meču kada je klub iz Humske blistao kao retko ko u Evroligi u Madridu. Ubedljiva prednost i pobeda je pala u senku zbog već toliko pominjanog incidenta.

"Nepotrebno, potpuno nepotrebno. I Real me je iznenadio, reagovati tako u momentu kada gubite. Pa i poraz je normalan deo sporta, ali sada pričati... teško je bilo šta pametno reći. Da su svi ostali mirni, imate ceo tim na raspolaganju, dobiješ jednu od naredne dve uakmice i ideš da slaviš. Ovako, biće teško, baš teško".

Logićno je pitanje, da li je uopšte moguće pobediti treći put u glavnom gradu Španije?

"Ma, normalno da je moguće. Ih, pa to je Željko. Ako neko može da uradi to, onda je to Željko. Setite se samo decembra. O čemu dalje da pričamo, tu se vidi majstorija."

Od tima koji ima 4-9 učinak u Evroligi do ekipe koja blista u Madridu u plej-of.

"To se zove tempiranje forme, kako to jednostavno zvuči kada se kaže, tempiraj formu kada je najbitnije. Svako na svetu zna kada treba da tempira formu, ali ajde ti to uradi kada je najbtinije. Željko je to uradio baš onako kako samo on ume. Tim je u momentu kada je to bilo najpotrebnije odigrao na neverovatnom nivou. Svaki igrač ima svoju ulogu i to se videlo na prve dve utakmice u Madridur".

Ipak, kada se bude podvlačila crta, sjajne igre nisu materijalizovane u Beogradu.

"Suspenzije su mnogo više uticale na Partizan. Falio je Panter koji je pokazao da je pravi džoker, da mu samo daš lopti i on te vadi iz teške situacije. Ovako su tu morali neki drugi momci da povuku, Real je osetio da nemaju kreatora, odmah ušao u zonu i tu je bilo problema. Promašeni su neki šutevi i to je to. Ni tu nema neke filozofije. Onda se Tavaresu otvori prostor, ne mora da istrčava napolje i dogodi se ono što se dogodilo".

Kako onda protiv te zone, ako Real ponovo isto primeni u sredu?

"Ja sam se nekada molio Bogu da timovi igraju zonu protiv mene jer znam šta će se desiti, ima da ispogađam sve i mi pobedimo utakmicu bez previše muka. Naravno jedno je kada ja kažem, a drugo je kada to treba da se uradi, međutim sa Panterom teško da Real sme sebi da dopusti da igra zonu. Tu su i neki drugi momci u koje ja stvarno verujem i mislim da bi mogli da iskoče u prvi plan."

Možda Naneli ili Egzum....

"Ma dobro, Naneli je prekaljeni šuter, iskusan igrač. Proradiće i on. Dante me je oduševio kakvu košarku igra, izvanredan je. Malo ga je omela povreda pa se izgubio u Beogradu, ali ja mislim na Danila i Trifu. Pogodiće oni, mogli bi da budu prevaga na strani Partizana. Verujem u te momke. Većina igrača u Partizanu nikada nije igrala na ovom nivou, mnogi igraju u najbolje sezone u karijeri jer su došli u stistem Obradovića koji im dopušta da se pokažu u punom svestlu".

Real će se ponovo uzdati u dugačku klupu iako neće moći da računaju na Geršona Jabuselea (suspenzija) i Gabrijela Deka (povreda).

"Uvek imaju novog igrača da iskoči u prvi plan. Gledao sam ih baš prošlog vikenda u ACB ligi, zanimalo me u kakvom će sastavu izaći. Nije tu bilo pet standardnih igrača, ali opet neko izleti, da 20 poena i donese pobedu. Vrlo je moguće da Real ima najdužu klupu u čitavoj Evroligi, ali Partizan ima svoje adute, iako ponavljam da će biti teško jer je sve na jednu utakmicu, a vrlo verovatno na jednu loptu".

Čemu onda Partizan Mozzart Bet ima da se nada?

"Neka veruju u sopstveni rad koji je doneo rezultat. Neka veruju jedni drugima onako kako im Željko veruje. Setim se samo nas pre 30 godina, došao trener početnik, sve napravio da verujemo jedni drugima i napravljen je uspeh kakav je napravljen, proslavljamo ga i tri decenije kasnije".

Sve se rešava u sredu od 21 čas.

"Gledaću utakmicu naravno, kao i prethodne. Mislim da možemo, navijaću pa šta nam bude. Samo neka se bore, pokazali su svima šta mogu", završava Nakić javljanje za naš portal.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKevin PanterIvo Nakić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara