Tre Jang (Foto: AFP)
Tre Jang (Foto: AFP)

Jang pobedio fobiju, ali ne i Njujork: Bulok kad je najpotrebnije, Bogdanović se ispromašivao za tri poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.05.21. | 05:15

Veče za zaborav Rasela Vestbruka: Šutirao 2/10, povredio zglob, navijač ga gađao kokicama...

Heroj prve utakmice plej-ofa između Njujorka i Atlante, Tre Jang, morao je zbog ironičnog utišavanja protivničkih navijača prošle nedelje, da se suoči sa besom istih u drugom meču u Medison Skver Gardenu. Sa posterima izlepljenim slikama ptica, čak i kostimima ovih pernatih životinja, od kojih plejmejker Hoksa ima fobiju, pristalice Niksa učinile su sve kako bi poremetile Janga. Nije im pošlo za rukom, Tre je uspeo da pobedi strah, ali ne i da svoj tim odvede do nove pobede. Niksi su u još jednom neizvesnom meču slavili i izjednačili na 1:1 pred selidbu serije u Stejt Farm Arenu – 101:92.

Izabrane vesti

— Mitch (@MitchHar) May 26, 2021

Jang nije dozvolio da ga destabilizuju česta dobacivanja sa tribina. Pružio je još jednu odličnu partiju i meč završio sa 30 poena i sedam asistencija. Nije izostala ni pomoć saigrača, Bogdan Bogdanović je još jednom ubacio 18 poena, kao i Deandre Hanter, međutim, u odlučujućim trenucima izostala je koncentracija. Posebno kod srpskog košarkaša, koji je pogodio samo dve od 13 trojki, promašivši neke vrlo bitne.

A kada se utakmica lomila, u korist Njujorka presudio je Redži Bulok. Krajem treće četvrtine, kada je Atlanta pokušala da se rezultatski odlepi, Bulok je sa dve vezane trojke povukao nazad, a potom i sredinom poslednje deonice pogodio još dve zaredom i napravio ključnu prevagu u korist Niksa. Meč je završio sa 15 poena, koliko je ubacio i Džulijus Rendl, dok je najefikasniji bio Derik Rouz sa 26 ubačenih koševa.

Nakon ujednačenog prvog meča u nedelju, Filadelfija je u drugom rutinski savladala Vašington (120:95) i stigla do 2:0. Najbolji tim Istočne konferencije u regularnom delu sezone potvrdio je dominaciju na svom terenu, pa će u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država tražiti još dve pobede, kako bi stigao do polufinala konferencije, u kojem je očekuje bolji iz gorepomenutog duela.

Ben Simons, koji je prošli meč završio sa šest poena, večeras je ubacio 22, koliko i Džoel Embid, dok je Tobajas Heris za 23 minuta stigao do 19 koševa. Kako je Filadelfija do treće četvrtine stekla opipljivu prednost, niko se od pomenute trojke nije pojavljivao na parketu u poslednjoj deonici.

Na drugoj strani, usamljeni Bredli Bil nije mogao sam. Ubacio je 33 poena, ali nije imao podršku tima. Najbliži po broju ubačenih koševa bili su mu Hačimura i Gaford sa 11. Rasel Vestbruk je imao veče za zaborav, meč je završio sa deset poena, uz šut iz igre 2/10. Da stvar bude još gora po Rasa, u poslednjoj četvrtini je povredio zglob, a po izlasku sa parketa, jedan navijač Filadelfije gađao ga je kokicama sa tribina, što je razbesnelo prvu zvezdu Vizardsa.


NBA – REZULTATI

Filadelfija – Vašington 120:95 (2:0 u seriji)

/Embid, Simons 22 – Bil 33/

Njujork Niks – Atlanta 101:92 (1:1 u seriji)

/Rouz 26 – Jang 30/


tagovi

NBA ligaNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara